*Nettavisen* Sport.

Vraker halve damelaget

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

Vibeke Skofterud en av fem som ikke får ny tillit.

28.03.09 14:30

Allerede under VM i Liberec varslet sportssjef Åge Skinstad at langrennslandslaget for kvinner ville bli redusert fra ti til seks-åtte løpere.

Etter lørdagens avsluttende NM-øvelser på Røros kom landslagsuttaket for 2010-sesongen, med et elitelag for kvinner bestående av seks jenter.

Fortsatt juniorer
Hele fem av ti jenter er borte fra årets lag. Verken Vibeke Skofterud, Kristin Mürer Stemland, Betty-Ann Bjerkrheim Nilsen, Ingri Aunet Tyldum eller Marte Elden får fornyet tillit.

Tyldum fikk tilbud om å være med videre, men takket ei, og vil spesialisere seg på sprint.

- Flere av dem har vært på lag i mange år. De har ikke hatt den ønskede utviklingen og progresjonen som vi hadde ønsket, men ingen av dem har planer om å legge opp. De har nok heller ikke fått ut det de er gode nok for, og det er absolutt ikke kjørt med tanke på fremtidige representasjonsoppgaver, og en eventuelt OL-plass, sier landslagstrener Egil Kristiansen i en pressemelding fra Skiforbundet.

Laget får én nykommer, nemlig sprinteren Celine Brun-Lie. Det betyr at lovende juniorer som Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla, som var i VM i Liberec, fortsetter på juniorlandslaget.

Vraker lillebror
På de to herrelagene (sprint og allround) er det faktisk bare én endring. Roger Aa Djupvik, lillebror til landslagstrener Morten Aa Djupvik, er satt ut av allroundlaget. For øvrig er lagene uforandret.

- Vi er klar over at Roger har prestert bedre enn både Morten og Simen i år, men vi har en mistanke om at de har mer inne enn de har fått vist i år, sier sportssjef Skinstad i pressemeldingen fra Skiforbundet.

Her er elitelagene i langrenn fram mot OL i Vancouver:

Menn, allround:
Tore Ruud Hofstad
Odd-Bjørn Hjelmeset
Eldar Rønning
Martin Johnsrud Sundby
Petter Northug jr.
Simen Østensen
Morten Eilifsen
Tord Asle Gjerdalen

Menn, sprint:
John Kristian Dahl
Tor Arne Hetland
Ola Vigen Hattestad
Johan Kjølstad
Øystein Pettersen
Børre Næss
Anders Gløersen

Kvinner:
Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Therese Johaug
Marit Bjørgen
Kristin Størmer Steira
Celine Brun-Lie
Marthe Kristoffersen

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.