RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paulo Duarte (Ap)

Vraker halve laget

Sist oppdatert:
Morten Olsen skryter av Anders Lindegaard, men bytter halve laget før møtet med Kypros.

Oslo (ANB): Med seks poeng opp til navnebror Egil Olsen og Norge i EM-kvalifiseringen, har danskenes landslagssjef et tungt press hvilende på sine skuldrer før kveldens skjebnekamp i Parken i København.

I kjølvannet av fredagens forsmedelige 1-3-nederlag for Portugal har det vært spekulert heftig i at Olsen gjør endringer på det danske laget. Selv ville landslagssjefen ikke bekrefte annet enn én endring på mandagens pressekonferanse: Aafk-keeper Anders Lindegaard erstatter skadde Thomas Sørensen i mål.

Den danske storavisen BT mener imidlertid å vite at Olsen har tenkt å skifte ut ikke mindre enn halve laget til kampen mot Kypros.

Junker får sjansen
Den største overraskelsen blir angivelig at Randers-spiller Kasper Lorentzen får sjansen sentralt på midtbanen i stedet for William Kvist. Sistnevnte er en av Ståle Solbakkens elever i FC København.

Valget av Lorentzen anses for å være et meget offensivt trekk, ikke minst fordi 24-åringen på klubblaget er kantspiller.

På venstresiden i det danske forsvaret skal det være duket for Kaiserslautern-proffen Leon Jessen - hvilket betyr at Michael Silberbauer tar plass på benken. Sistnevnte tjener til livets opphold i nederlandske Utrecht.

Foran seg i banen får Jessen Brøndby-spiller Michael Krohn-Dehli, som i så fall rapper plassen FCK-spiller Martin Vingaard bekledde mot Portugal lørdag.

I rollen som hengende spiss avløser Groningen-proffen Nicklas Pedersen en småskadd Daniel Jensen, mens en annen Nederland-proff, Mads Junker, angivelig får sin første kamp fra start i det danske angrepet.

Hyller Lindegaard
Selv har landslagssjef Olsen vært hemmelighetsfull med hensyn til hvilke elleve han vil sende på banen i Parken i kveld.

- Du må vurdere alt, men så må du også huske at ikke alle spillere på laget kan skiftes ut - selv om de har fortjent det. Man skal ha en stamme av spillere som kjenner hverandre og som kjenner systemet, sier Olsen.

Han er imidlertid ikke ett sekund i tvil om at Anders Lindegaard er mannen å satse på helt bakerst.

- Spillerne har sett at de kan regne med ham. Han har fått en fantastisk god start på landslaget, sier Olsen ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Også veteranen Dennis Rommedahl er imponert over Aalesund-keeperen.

- Spesielt mot Island, der han i andre omgang på stillingen 0-0 viser sine kvaliteter. Det gjorde inntrykk. Mot Portugal sto han nesten feilfritt. Han har vært en støtte for laget og forsvaret i de kampene, sier han. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere