RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vraker Iversen

Foto: Heiko Junge/Scanpix
Sist oppdatert:
Men Åge Skinstad utsetter uttaket.

Verdenscupen i langrenn fortsetter med fire renn i Canada i perioden 22.-26. januar. Det norske laget skulle ha vært tatt ut nå, men sportssjef Åge Skinstad har utsatt uttaket til mandag.

De første løperne reiser imidlertid over Atlanteren allerede onsdag. Bare to damer er med, Kristin Størmer Steira og Ella Gjømle. Det er allerede klart at Astrid Uhrenholdt Jacobsen reiser etter på et senere tidspunkt.

Blant herrene reiser Tord Asle Gjerdalen, Petter Northug, Anders Gløersen, Tor Arne Hetland, Eldar Rønning, Johan Kjølstad, Børre Næss, Øystein Pettersen og Ola Vigen Hattestad. Trond Iversen, derimot, blir hjemme i Norge. Han er veid og funnet for lett til de to sprintene som står på programmet i Canmore

- Det er ingen løpere som er formelt tatt ut til Canada. Men jeg kan bekrefte at de du nevner drar nå, og de reiser selvfølgelig med tanke på å gå renn, sier sportssjef Åge Skinstad til Nettavisen.

En av årsakene til at uttaket er utsatt, er at landslagsledelsen vil se an utviklingen til løpere som Marit Bjørgen og Vibeke Skofterud.

- Uansett kommer vi ikke til å fylle kvotene. Kun løpere som er i rød gruppe, eller som er nær ved å gå seg inn i rød gruppe, blir sendt bortover, forteller Skinstad.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere