Gå til sidens hovedinnhold

Vraker norsk verdensmester

- Jeg er ingen Patrik Antonius, erkjenner Sigurd Eskeland.

Sommeren 2010 ble Sigurd Eskeland verdensmester i poker. Hans seier i 8-gameturneringen under World Series of Poker (WSOP) i Las Vegas ga nydelige 1,7 millioner kroner i gevinst. Samtidig fikk han statusen som den tredje norske pokerverdensmester i historien.

- Ikke uventet

Eskeland var i hele fjor sponset av Everest Poker, etter at han for et års tid siden ble med i deres «Live the dream»-lag. VM-tittelen var imidlertid ikke nok til at Eskeland fikk fortsette.

- Det var ikke helt uventet. Jeg hadde regnet med det, men hadde likevel håpet at jeg kunne få fortsette, sier 37-åringen til Nettavisen.

Everest Poker har forklart at selskapet ikke ønsker å satse på det skandinaviske markedet, noe den tidligere skolelæreren har forståelse for. Samtidig mener han at spillselskapet ikke var dyktig nok til å utnytte det PR-messige potensialet i VM-tittelen.

Lærercomeback?

- Jeg er ingen Patrik Antonius (finsk pokerstjerne, red. anm.). Men da jeg vant, gjorde de ingenting med det. Jeg måtte gjøre alt på egen hånd. Det var en svensk dame som tok noen telefoner, mens de andre spillerne, fra andre land, hadde hele team som jobbet med sånne ting.

- Jeg vet ikke hvem som er med videre, men mistenker at det er folk med langt svakere resultater, men i større marked enn Norge, legger Eskeland til.

Nå er han usikker på hva framtiden bringer. Ett alternativ er å gå tilbake til læreryrket.

- Det er litt gøy å starte på nytt også, med blanke ark. Skal jeg fortsette med poker eller gå tilbake til læreryrket? Jeg må tenke litt på hva jeg skal gjøre. Jeg har satt til side litt penger som jeg kan spille for, og har lyst til å dra tilbake til Las Vegas til sommeren. Det vil kjennes litt rart å ikke prøve å forsvare tittelen, sier Eskeland.

- Men jeg har ikke alle svarene ennå.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken