RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Samuel Kubani (AFP/Scanpix)

Vraker stjernen fra landslaget

Alex Harvey nekter å flytte. Nå vil ikke det kanadiske forbundet satse på sin stjerne.

20 år gamle Alex Harvey fikk sitt internasjonale gjennombrudd som langrennsløper i vinter, med tredjeplassen på den klassiske femmila i Granåsen som det største høydepunktet.

Nå er sønnen til Pierre Harvey – som vant tre verdenscuprenn, deriblant femmila i Holmenkollen i 1988 – vraket fra det kanadiske forbundets satsing fram mot OL på hjemmebane i Vancouver kommende vinter, melder CTV.

Vil bo på østkysten
Degraderingen til B-laget gjør at han mister 15.000 kanadiske dollar, tilsvarende nesten 85.000 kroner, i støtte fra forbundet.

Årsaken er rett og slett at Alex Harvey nekter å flytte. Skiforbundet ønsker at utøverne de satser på fram mot OL skal være bosatt i nærheten av landslagsbasen i Canmore, Alberta, i den vestlige, engelskspråklige delen av Canada.

Harvey er franskspråklig, og ønsker å bo ved Quebec på østkysten – nærmere bestemt i St.-Ferréol-les-Neiges, der han trener på treningssenteret som er oppkalt etter hans far.

- Frustrerende
- Det er frustrerende at vi må ta denne kampen. Han er den mest lovende løperen vi har, og så blir vi utsatt for noe så latterlig, sier pappa Pierre.

Tom Holland, som er direktør for langrennssatsingen i Canada, understreker at det er Alex Harveys eget valg – og at forbundet ønsker å bidra til Harveys utvikling uansett.

- Men det er OL-år, og da må vi jobbe sammen som et lag, sier Holland.

Bråten: - Politisk
Canadas nyansatte norske landslagstrener, Inge Bråten, kommenterer det hele på følgende måte overfor Nettavisen:

- Hold meg utenfor dette. Dette er politisk. Jeg har ikke engang snakket med Alex enda. Han har vært på ferie.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere