*Nettavisen* Sport.

Vraker Tettey og Doffen

Åge Hareide gjør to endringer på det norske laget.

20.11.07 16:11

MALTA (Nettavisen): Ut går Alexander Tettey og Kristofer Hæstad. Inn kommer henholdsvis Vidar Riseth og Per Ciljan Skjelbred. Det tyder i hvert fall tirsdagens trening på, der også Christian Grindheim er henvist til reservelaget. Grindheim måtte stå over forrige kamp mot Tyrkia på grunn av en skade.

Vil ha inn friske bein
Norge møter Malta til den siste EM-kvalifiseringskampen i gruppe C onsdag. Norge er nødt til å vinne for å ha noe som helst mulighet til å nå EM-sluttspillet. Samtidig må Bosnia ta poeng av Tyrkia i Istanbul.

Norge tapte 1-2 for Tyrkia på Ullevaal Stadion på lørdag. Alexander Tettey og Kristofer Hæstad dannet sammen med Bjørn Helge Riise den urutinerte trioen på midtbanen. Særlig Tettey spilte en svak kamp. En lite kamptrent Doffen hadde heller ikke sin beste dag på jobb, og det velger altså landslagssjef Åge Hareide å ta konsekvensen av i oppgjøret mot Malta.

- Verken Kristofer Hæstad eller Alexander (Tettey) spilte seg ut av laget, men vi vil ha friske bein på midtbanen, sier landslagssjef Åge Hareide.

Revansjesugen gjeng
- Vidar Riseth kommer inn fordi de er redd for høyden og luftstyrken vår. Det blir også en kamp hvor vi forventer en tett start med et veldig kompakt Malta. Da vil det være greit å ha en duellspiller sentralt på midtbanen. Han er også kjent med rollen fra Rosenborg, og er en erfaren mann, sier Hareide.

- Med Per Ciljan handler det om å få inn kreativ kraft. Han er god med ballen, og til å tre ballen gjennom til andre spillere.

Det er uansett liten tvil om at det er en revansjesugen norsk gjeng som løper ut på landslagsarenaen til Malta onsdag kveld.

Her er stillingen i gruppe C.

Annonsebilag