Vrakes for første gang på åtte år

Foto: Digitalsport

Viking kan komme til å gjøre tre endringer fra laget som tapte for Lillestrøm i forrige seriekamp. Thomas Pereira blir trolig vraket.

VIKING STADION (TV 2 Nettavisen): Jørgen Tengesdal går inn på høyrebacken for Fredrik Lundqvist, som må sone karantene for det røde kortet han pådro seg mot Lillestrøm.

Svenning inn
Samtidig er det mye som tyder på at Thomas Pereira blir vraket fra startoppstillingen for første gang på åtte år. På fredagens formasjonstrening drillet nemlig trener Tom Prahl Øyvind Svenning på venstrebacken på førstelaget.

På midtbanen skyves Allan Gaarde ut i venstrekant-posisjon og Jone Samuelsen går inn sentralt. Gaarde legger ikke skjul på at han kanskje trives bedre på venstrevingen enn på sentral midtbane.

- Jeg føler kanskje at jeg gjør flere feil når jeg spiller sentralt. Så du kan godt si at jeg trives bedre på venstrekanten, sier Gaarde til TV 2 Nettavisen.

I angrepet fortsetter trolig Alexander Ødegaard sammen med Toni Nhleko. Tom Prahl har tidligere benyttet seg av Ødegaard og Kovacs på formasjonstreningene, men på den siste treningen før lørdagens kamp mot Start valgte han å spille med Nhleko og Ødegaard på topp.

- Det ser ut som du gjør en del endringer på laget?

Ingen kommentar
- Det ønsker jeg ikke å kommentere. Jeg har bestemt meg, men valgene jeg har tatt deler jeg ikke med deg, var alt Tom Prahl ville si om de mulige endringene.

Han forventer seg en tøff kamp mot Start.

- Jeg er greit fornøyd med prestasjonene hittil i sesongen, men jeg er ikke fornøyd med antall poeng vi har tatt. Det blir en tøff kamp mot Start. De spiller tøff og hard fotball, men vi er godt forberedt. Jeg håper og tror årets første seier kommer på lørdag.

Trolig lagoppstilling: Anthony Basso - Jørgen Tengesdal, Peter Abelsson, Ragnvald Soma, Øyvind Svenning - Robert Mambo Mumba, Jone Samuelsen, Trygve Nygaard, Allan Gaarde - Alexander Ødegaard, Toni Nhleko.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.