RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vrakes i sin siste sesong

Foto: Getty Images / All Over Press
Sist oppdatert:
Hopplegenden ser ikke ut til å avslutte med verdenscuphopping.

Som en av de mestvinnende skihopperne i verdenscupen gjennom tidene, kan ikke Martin Schmitt kalles så mye annet enn en legende i hoppmiljøet.

Tyskeren opplevde enorm suksess i hoppbakken i årene fra 1999 til 2002, hvor han blant annet sikret seg seiere i verdenscupen sammenlagt, OL-gull og VM-gull.

I årene som fulgte slet Schmitt med en rekke skader, noe som gikk utover hoppingen. Likevel har tyskeren fortsatt med å kjempe om en plass på det tyske landslaget.

Og tyskeren er fortsatt en populær mann på hjemmebane.

Siste sesong
Den kommende sesongen blir derimot 35-åringens siste sesong, men ut ifra Tyskland-trener Werner Schusters siste landslagsuttak er det langt ifra sikkert at vi vil få se Martin Schmitt i verdenscupen denne sesongen.

Til verdenscupåpningen i Klingenthal har han vraket veteranen og i stedet tatt med talentet Marinus Kraus.

- For øyeblikket presterer han ikke godt nok, sier Schuster til t-online.de.

Bedre enn i fjor
Schmitt har aldri lagt skjul på at han drømmer om å delta i sitt femte vinter-OL, og Schuster åpner for at 35-åringen kan klare å kjempe seg til en plass på laget senere i vinter.

- Martin er bedre enn hva han var på samme tid i fjor. Forrige sesong hevet han seg også betraktelig utover vinteren, sier den tyske landslagstreneren.

Nå går altså verdenscupåpningen uten Martin Schmitt. Det gjenstår derfor å se om noen av de andre tyske hopperne kan ødelegge Norges sjanser i lagkonkurransen 23. november, eller i den individuelle konkurransen 24. november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere