Gå til sidens hovedinnhold

Vrakes til verdenscupåpningen

- Jeg hopper ikke helt maks for øyeblikket.

MIDTSTUEN (Nettavisen): Til helgen er det klart for verdenscupåpningen i hopp, og landslagstrener Alexander Stöckl står dermed overfor det vanskelig valget om å ta ut hopperne som skal representere Norge.

Allerede mandag ble det klart at Anders Jacobsen ikke blir med til Klingenthal, og onsdag ble det klart at enda en landslagshopper blir værende hjemme i Norge når de andre reiser til Tyskland.

Som Nettavisen avslørte tirsdag kveld, ble Ole Marius Ingvaldsen fra Trønderhopp tatt ut til verdenscupåpningen på bekostning av Kim René Elverum Sorsell.

- Det er alltid spennende med World Cup-åpning, men hvis gutta er på det nivået vi har sett på trening siste ukene så bør vi være godt fornøyd. Og da skal vi være med og kjempe i toppen, sier Landslagstrener Alekander Stöckl i en pressemelding.

Sportssjef Clas Brede Bråthen er også spent.

- Vi stiller med det beste laget vi har for øyeblikket, og føler vi er godt forberedt. Jeg vet at vi skal klare å bite godt fra oss hvis gutta leverer på hva de er gode til. Vi gleder oss til å komme i gang, og spesielt i et anlegg det tidligere ikke har vært vinterhopping på denne tiden av året, sier Bråthen.

- Må komme meg i form igjen
Elverum Sorsell ble tatt inn i landslagsvarmen i vår for andre gang, men har hatt en dalende formkurve gjennom sommeren. 25-åringen var selv klar på at han har slitt i hoppbakken den siste tiden, da Nettavisen snakket med ham i Midtstubakken.

3714388

- Jeg hopper ikke helt maks for øyeblikket. Jeg blir eventuelt den siste som blir med. Det står vel mellom meg, Stjernen og kanskje en annen. Det er vanskelig å si. Det er ikke jeg som tar ut laget, så jeg tenker ikke mye på det. Jeg må bare prøve å komme i bra form igjen, sa Elverum Sorsell til Nettavisen før uttaket tirsdag.

- Sommeren startet positivt. Jeg fikk til mye og hoppet bra, men så har jeg avsluttet ganske dårlig. Jeg må prøve å komme meg tilbake på rett spor igjen. Teknikken fungerer ikke helt, og man får en del rare tanker når man hopper dårlig, og da går det nedover, sa Sorsell.

Hard kamp om de siste plassene
Heller ikke Andreas Stjernen har fått det helt til å stemme på trening den siste tiden, og landslagstrener Stöckl innrømmer at det var tre hoppere som kjempet om de to de siste plassene.

- Laget er ikke bestemt ennå, men vi har to-tre mann som kjemper om de siste plassene. Det er Stjernen, Sorsell og Ingvaldsen, sa Stöckl til Nettavisen tirsdag.

Til tross for at østerrikeren hevder Ingvaldsen er blant hopperne som kjemper om en av de siste plassene på laget, er det nettopp 28-åringen som har vært blant de bedre på trening denne uken. Og Stöckl forteller at han har latt seg imponere.

- Ingvaldsen har hatt bra utvikling. Han har vært bra over litt lengre tid nå. Jeg så han i Oberstdorf og han også vært bra i Trondheim, det er spennende, sa Stöckl.

Ingvaldsen var likevel ikke sikker på om han får bli med til Tyskland.

- Vi får vente og se om jeg får bli med. Det er ikke jeg som tar ut laget, sier Ingvaldsen.

- Føler du at du er god nok?

- Hvis han (Stöckl) tar meg ut, er jeg god nok. Det har vært en bra sommer for min del. Jeg har hoppet bra og har fått trent godt, sa 28-åringen.

Spent norsk lag
En annen norsk hopper, som har vist gode takter på trening er Anders Fannemel. Hopperen fra Sogn og Fjordane imponerte med en 2. plass på Lillehammer i starten av forrige sesong, og håper å kunne være å kjempe blant de beste når sesongen igjen braker løs.

- Jeg føler meg fysisk bra og jeg har hatt et ganske bra nivå på de fleste hoppene her i Midtstua. Det kjennes bra, sa Fannemel til Nettavisen.

- Jeg håper å kunne være blant de 15 beste i Klingenthal, men vi få se. Tyskerne, polakkene og østerrikerne hopper bra om dagen, sa Hornindal-hopperen.

Landslagstrenere Stöckl er også spent før sesongåpningen og er usikker på Norges sjanser.

- Det er alltid vanskelig å si så mye om sjansene våres før første renn. Men jeg har en følelse at vi er godt forberedt. Vi har gjort alt vi kan.

- Jeg tror også at det var bra at vi har hatt en liten pause fra fysisk og teknisk trening den siste uken. Teknikken har satt seg litt hodet på utøverne og hoppingen ser teknisk bra ut, sa Stöckl.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken