*Nettavisen* Sport.

Vraket City-stjerne etter grisetakling

Foto: REUTERS/Nigel Roddis

Nigel de Jong fjernet fra troppen med umiddelbar virkning.

04.10.10 14:16

Nigel de Jong er kjent som en taklingssterk midtbanespiller.

De siste månedene har han, som Nettavisen fokuserte på tidligere mandag, flere ganger spilt på - eller også over - grensen til det tillatte.

Nå har det fått konsekvenser.

Fjernet
Nederland vraket ham nemlig mandag fra landslagstroppen som møter Sverige og Moldova.

- Jeg informerte akkurat resten av troppen om dette. Jeg så ingen annen utvei, sier landslagstrener Bert van Marwijk i en pressemelding.

- Jeg kommer til å diskutere saken med Nigel ved en senere anledning, men akkurat nå må vi heller fokusere på de to kommende kampene, legger han til.

De Jong står med 48 landskamper for Nederland, og spilte blant annet i sommerens VM-finale. Da gjorde han seg mest bemerket ved et vilt karatespark i magen på Spanias Xabi Alonso.

Han beklaget overfor Newcastle-manager Chris Hughton etter kampen, men det hjalp altså ikke.

- Unødvendig
- Det var vill og unødvendig takling. Han gikk inn altfor hardt, og det er synd. Han trenger ikke å gjøre sånt, og det er et problem at han hele tiden går over grensa, sa Van Marwijk søndag - umiddelbart etter hendelsen.

Mandag tok han så affære, vraket De Jong og dermed slipper i alle fall Zlatan Ibrahimovic og Sverige å møte City-spilleren kommende uke.

PS. Nederland og Sverige har åpnet EM-kvalifiseringen med seirer i begge sine kamper så langt. Nederland møter Moldova borte fredag, før söta bror venter på Amsterdam Arena neste tirsdag. De andre lagene i gruppa er San Marino, Finland og Ungarn.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.