Gå til sidens hovedinnhold

Vraket Forfang

OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): Selv om Daniel Forfang var bedre enn Bjørn Einar Romøren i fire av dagens fem treningshopp, gikk den siste plassen på det norske laget i den lille bakken til Romøren.

Ingen av nordmennene fikk det skikkelig til på dagens trening. Men etter fire treningsomganger tydet det aller meste på at Roar Ljøkelsøy, Sigurd Pettersen, Lars Bystøl og Daniel Forfang skulle representere Norge i normalbakken lørdag.

Trøbbel
Men da Bjørn Einar Romøren strakk seg 2,5 meter lenger enn Forfang i den siste omgangen fikk landslagstrener Mika Kojonkoski og hoppsjef Clas Brede Bråthen mer trøbbel enn de hadde trodd med laguttaket.

- Det var et veldig vanskelig uttak. Vi la de to beste hoppene for hver hopper til grunn. Og da var de likt. Magefølelsen tilsa da at Bjørn Einar er den som kan gjøre det best i rennet.

- Men dette var ikke lett, sier Kojonkoski til TV 2 Nettavisen.

Fattet
Daniel Forfang selv var svært fattet over uttaket.

- Det er klart at jeg er litt skuffa. Men vi er et veldig jevnt lag, så nå skal jeg backe opp gutta som skal hoppe på lørdag. Jeg skal i alle fall ikke gå rundt og surmule. Det er ikek annet å gjøre enn å ta uttaket til etteretning, og heller komme tilbake senere, sier Forfang til TV 2 Nettavisen.

Som de andre nordmennene fikk han ikke skikkelig grep på den

gammeldagse normalbakken i VM-byen. Den er preget av et svært bratt tilløp og et kort hopp.

- Hoppet kommer fryktelig fort på, og det er veldig lett å tråkke til for seint. Jeg sleit i hele dag, og hadde jeg truffet i bare ett av hoppene ville jeg gått bakken ned, så formen er veldig bra.

- Jeg valgte å bytte dress til det siste hoppet i dag. Det fungerte veldig dårlig. Men det nytter ikke å angre på det nå etterpå, sier Forfang videre.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her