RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lyseberg Solum (Scanpix)

Vraket Hushovd: - Ikke optimalt

Sist oppdatert:
Thor Hushovd må tenke alternativt for å komme til VM i toppform.

Torsdag kom nyheten om at Thor Hushovd ble vraket til Spania rundt.

Les mer:Hushovd vrakes etter BMC-overgang

Hushovd hadde blant annet tenkt til å bruke rittet som oppkjøring til VM, men også for å gjøre det bra på noen etapper.

Men verdensmesteren får altså ikke sykle årets siste Grand Tour.

Skuffet
- De ønsket andre, blant annet de som ikke hadde syklet touren, sier Hushovd som ikke vil spekulere i om BMC-overgangen hadde noe med saken å gjøre, sier Hushovd til procycling.no.

- Jeg ble skuffet da jeg fikk beskjeden. Jeg skulle bruke Spania rundt for å være maks til VM, og å prøve å vinne en etappe.

Spania rundt blir ofte brukt som oppkjøring til VM. Hushovd kjørte rittet i fjor, og vant en etappe. Men viktigst av alt, han kom i form. Nok form til å vinne VM.

- Spania rundt er det beste løpet å kjøre før VM. Man får i gang beina etter Tour de France, og man får tilbake løpsfølelsen.

Mulig med toppform
Selv om han nå ikke får sykle Spanias største sykkelritt tror Hushovd at det skal være mulig å komme til VM i toppform, tross vrakingen.

- Ja, det tror jeg er mulig. Man må bare bestemme seg. Men det er ikke optimalt å kjøre ritt med lavere nivå enn Spania rundt, forteller han.

Hvilke løp han skal kjøre nå er ikke helt sikkert. Men både Hushovd og Atle Kvålsvoll tror at det kan bli GP de Plouay før han kanskje skal kjøre England rundt.

World Tour-rittet GP de Plouay går 28. august, mens det litt mindre etapperittet i England kjøres fra 11. september til 18. september.

Det er altså ikke klart hvilke ritt Hushovd skal kjøre før VM i København, men både han og Kvålsvoll tror at Hushovd kan komme til VM i toppform.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere