Gå til sidens hovedinnhold

Vraket i VIF, får sjansen i Monaco

Aaron Samuel var ikke god nok til å få tillit fra start i Vålerenga. Nå skal han på prøvespill i hardtsatsende Monaco.

OSLO / SARPSBORG: 19 år gamle Aaron Samuel rakk aldri å bli noen stor hit i Vålerenga. Han startet bare tre kamper i Tippeligaen i år, og i sommer fikk han gå til Sarpsborg 08.

Et halvt år senere kan han nå ende opp i tospann med stjernespissen Radamel Falcao i Monaco. Samuel skal nemlig på en ukes prøvespill i storklubben, som den siste tiden har brukt mye penger på å nå toppen i fransk fotball.

Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 bekrefter prøvespillet overfor sa.no.

– Jeg kan bekrefte at Samuel skal på prøvespill til Monaco. Han reiser i dag, og blir der fram til søndag, sier Berntsen.

Skal trene med a-laget

Ifølge Berntsen skal den nigerianske spissen trene med klubbens a-lag, sammen med stjernespillere som João Moutinho, Éric Abidal og nevnte Falcao. Monaco ligger for tiden på andreplass i Ligue 1, bak enda mer pengesterke PSG.

– Samuel er en av våre beste, og i utgangspunktet vil vi ikke la våre beste fly rundt omkring på prøvespill. Allikevel så tror vi ikke at et slikt prøvespill vil ødelegge noe for verken Samuel eller oss. Monaco er en stor klubb, og vi vil ikke ta fra ham muligheten til å prøve seg der nede, sier Berntsen til sa.no.

Vålerenga hentet Aaron Samuel sommeren 2013, som et stort talent for fremtiden.

Fulgt ham i høst

Aaron Samuels agent Atta Aneke sier til nettstedet allnigeriasoccer.com at Monaco har fulgt spilleren i høst, og speidere fra storklubben har allerede vært og sett ham spille i Sarpsborg. Det har resultert i en ukes prøvespill.

– De har nå bestemt at de ønsker å se ham på nært hold, i deres eget miljø. For en ung spiller vil dette være en stor overgang hvis alt ender godt, sier Aneke til nettstedet.

Aaron Samuel scoret fem mål på 15 kamper for Sarpsborg 08 i Tippeligaen i høst. For Vålerenga scoret han kun i 2. divisjon for rekruttlaget.

Se Aaron Samuel score i treningskamp for Vålerenga her:

Les også: Denne tabellen topper Vålerenga

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk