RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vraket millionspissen

Foto: Birte Ulveseth/Scanpix
Sist oppdatert:
Odd Grenlands dyre spisskjøp ble byttet ut med en midtbanespiller da laget jaktet utligning.

ODD GRENLAND - STRØMSGODSET 0-1:

SKIEN (TV 2 Nettavisen): Det er naturligvis ikke noe godt tegn når en spiss blir byttet ut fordi laget hans jakter mål og utligning. Det skjedde imidlertid med Zbynek Pospech søndag.

- Ikke godt nok
Trener Arne Sandstø foretrakk å bruke midtbanespilleren Morten Fevang som spiss i jakten på utligning og poeng mot Strømsgodset søndag. Et noe merkelig taktisk valg når det er mål du jager, og spissen du bytter ut er klubbens dyreste kjøp noensinne.

Men Sandstø hadde en god forklaring:

- Har du 90 kilo med muskler, men blir skubbet vekk hver gang du har ballen, så er det ikke godt nok. Vi måtte prøve noe annet, sier Odd-treneren til Nettavisen.

At Pospech også fikk plass på Nettavisens flopplag etter vårsesongen, er vel heller ikke egnet til å styrke selvtilliten.

- Stefan Bärlin kommer til uka. Går han rett inn på laget?

- Neste gang er det ny kamp. Vi tar ikke laguttaket før neste helg, svarer Sandstø diplomatisk.

Ineffektive - igjen
Odd Grenland hadde flere fete tilbud søndag, men klarte heller ikke denne gang å slå til på noen av dem. Å score mål er som kjent ganske viktig i fotball, og det var en noe oppbrukt tale som kom fra Arne Sandstø etter kampen.

- Vi vinner sjansestatistikken på hjemmebane igjen, og det er selvfølgelig surt å ikke score. Strømsgodset er effektive, vi er det ikke, konstanterer Sandstø.

Han påpeker at det har vært mange kamper hjemme på Skagerak Arena med samme kampforløp denne sesongen - Odd Grenland har sjanser nok til å vinne, men får det altså ikke til.

- Vi må snu den trenden og jobber videre med det samme som før. Det er en kjempeutfordring for oss å få omsatt overtaket vi har i sjanser til mål, men jeg tror ikke spissene spiller en sånn kamp til uten å score, avslutter Sandstø.

- Det beste laget vant
Selv om Odd Grenland hadde de fleste sjansene syntes SIF-trener Dag-Eiliv Fagermo de tok en fortjent seier i Skien søndag.

- Vi gjør en god bortekamp mot et lag som hadde syv poeng på de siste tre kampene, og tar en viktig seier. Dette var ikke flaks – det beste laget vant, sier Fagermo etter matchen, til tross for et hardt press fra telemarkingene mot slutten av kampen.

Fotballnomaden Fredrik Winsnes gjorde en solid jobb på midtbanen for de blå, og var hakket vassere enn Morten Fevang, som var tilbake i Odd-drakt med kapteinsbindet på armen.

- Fredrik var banens beste i dag, og Trond Fredrik Ludvigsen er involvert i målet, så jeg er godt fornøyd med begge de to i dag, sier Fagermo om sine nyervervelser.

Kampen som helhet var jevnspilt, men direkte urettferdig var det ikke da Thomas Sørum enkelt kunne heade inn vinnermålet etter pasning fra Trond Fredrik Ludvigsen fem minutter etter hvilen. Et svakt klareringsforsøk av Odd Grenlands Espen Ruud foranlediget scoringen.

Vil overleve
- Jeg er ikke fornøyd med min egen innsats akkurat i den situasjonen, men kampen var ganske jevn og jeg synes vi var bra bakover. Dette blir veldig tøft fremover, men vi skal ikke gi opp. Likevel - vi trenger å være kaldere i avslutningene, sier Ruud.

En som var kald nok i avslutningsøyeblikket, var Godsets Thomas Sørum.

- Det var kjempemessig med scoring og seier her i dag. Jeg pleier å si at det er ingen mål som er ferdigscoret, men det var et perfekt legg fra Ludvigsen, sier Sørum om vinnermålet.

Trener Fagermo poengterer at de er et nyopprykket lag, og at de er mer opptatt av å beholde plassen enn å kikke oppover på tabellen akkurat nå.

- Dette var en viktig seier med tanke på plassen, og det skal litt til for at Odd skal ta oss igjen nå, avslutter en smilende SIF-trener.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere