Vraket Norge

Foto: Scanpix (SCANPIX)

Ståle Solbakken er klar for Bundesliga-klubben Köln.

14.05.11 22:06

Nå er det offentliggjort at nordmannen vraker landslaget og drar til Tyskland for å trene Köln.

Det ble klart på lørdagens pressekonferanse på Ullevaal stadion.

– Det kom til et punkt da Ståle ønsket det å være klubbtrener mer enn å være landslagssjef. Da ble det en oppgave for oss å komme i dialog og finne en løsning som tjener alle parter, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

-Vi signerte Ståle fordi han var rett mann, og fordi vi ville legge en langsiktig plan. De ekstremt sterke resultatene i ettertid og den påfølgende interessen fra andre klubber har bekreftet hans sterke posisjon, sier Semb.

Toppfotballsjefen mener at Fotballforbundet har gjort alt rett i denne situasjonen og legger til at forhandlingene med Köln har gått fint for seg.

- Når Ståle ønsker å gå til en spennende jobb i Bundesliga har vi vist forståelse for det, og derfor har vi vært løsningsorienterte i kommunikasjonen med Köln og Ståle, fortsatte han.

Han legger også til at det ikke var noen klausul i kontrakten til Solbakken, men han forteller at de har fått en kompansasjon, uten at han ville gå nærmere inn på detaljer rundt dette. Solbakken hadde opprinnelig en fireårskontrakt med det norske landslaget og skulle etter planen starte landslagsjobben 1.1.2012.

Toppfotballsjefen forteller også at de ikke kommer til å stresse med å få en på plass en ny trener.

– Først og fremst var det viktig å lande denne prosessen og komme ut av den på en positiv måte. Neste steg er å søke ny landslagssjef. Det er ikke så lenge siden prosessen med å ansette Ståle og Egil, så vi har et godt fundament å jobbe ut ifra, sier toppfotballsjefen.

Ståle Solbakken har vært lite snakkesalig om Köln-jobben og han var heller ikke tilstede på lørdagens pressekonferanse.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.