Gå til sidens hovedinnhold

Vraket Rosenborg: Jo Inge Berget har trolig bestemt seg for Malmö-retur

Skriver under i løpet av kort tid, meldes det i svenske medier.

En rekke skandinaviske klubber har ønsket seg Jo Inge Berget (28) i vinter. Blant dem finner vi eksempelvis Rosenborg, men trønderne fikk ikke napp.

RBK-trener Eirik Horneland erkjenner at man var interessert i å hente den anvendelige angriperen til Lerkendal.

- Det er en spiller vi gjerne kunne tenkt oss her, men vi nådde dessverre ikke helt opp, sier Horneland til Eurosport.

Nå tyder det aller meste på at Berget velger gamleklubben Malmö. Kjæresten Lena Marie Midtlyng har tilsynelatende bekreftet på Instagram at familien flytter tilbake til den sørsvenske byen.

- Bestemt

Ifølge det svenske nettstedet Fotbolldirekt har angriperen bestemt seg, og signerer for MFF i løpet av kort tid. Det snakkes også om at det er en kontrakt med flere års varighet som blir inngått en av de nærmeste dagene.

Expressen skriver at Berget anses som en langsiktig erstatter for den mangeårige stjernespissen Markus Rosenberg (36).

Berget har stått uten klubb siden han og New York City skilte lag i januar. 28-åringens opphold i storklubben fra Major League Soccer ble dermed ikke lengre enn et år, og stoppet på 23 kamper.

Les også

Tyskland-sjefen vraker tre Bayern-stjerner fra landslaget

De siste dagene har det kommet rapporter om at han er på vei tilbake Malmö, klubben han forlot før Amerika-eventyret. Med Berget på laget vant MFF seriegull i Sverige i både 2016 og 2017.

Bred erfaring

Jo Inge Berget spilte i Malmö fra 2015 og ut den siste gullsesongen. Han kom dit fra Cardiff etter en utlånsperiode i Celtic. Angrepsspilleren har også fortid i Molde, Strømsgodset, Udinese og Lyn.

Nå ser hadelendingen altså ut til å prioritere en ny periode på Nya Malmö Stadion.

Tidligere Viking-, Lillestrøm- og Molde-trener Uwe Rösler er nå trener hos Malmö FF. Backen Andreas Vindheim er norsk representant i spillerstallen til de lyseblå fra Skåne.

Berget har spilt 20 kamper for Norges A-landslag, men har ikke vært i aksjon i rødt, hvitt og blått siden november 2017. Han har to landslagsmål for Norge.

Les også

Lukaku slår tilbake mot kranglerykter

Kommentarer til denne saken