Gå til sidens hovedinnhold

Vraket til Giro d'Italia

Nei til Filippo Pozzato. Ja til Joaquin Rodriguez.

Ryktene om en skilsmisse mellom Filippo Pozzato og Katjusja Team blir neppe mindre etter at 29-åringen ble vraket til årets Giro d’Italia.

Pozzato klaget tidligere i sesongen over at det russiske laget og manager Andrei Tchmil la for mye av resultatansvaret over på italieneren.

Deretter fikk «Pippo» passet påskrevet av sportsdirektør Serge Parsani.

- Han (Filippo) var ikke helt fornøyd, men laget var ikke fornøyd med ham, heller. Han er en rytter av et visst kaliber, en leder – en av dem som må skaffe resultater. Men dersom vi tar bort femteplassen hans fra Milano-Sanremo, får heller Pozzato gå i seg selv og vedgå at han ikke har fått resultatene, uttalte Parsani til cyclingnews.com etter et skuffende Flandern rundt.

Joquin Rodriguez har på sin side imponert under Ardennerklassikerne (2-2-26). Russerne velger i stedet å gi spanjolen all makt under vårens Giro d’Italia.

- Vi stiller ikke med ryttere som jakter en og annen etappeseier. Vi stiller med ryttere som egner seg til godt lagarbeid og klatreegenskaper med tanke på sammendraget. Det vil ikke avgjøres foran den siste, tøffe uken, skriver laget i en pressemelding.

Det betyr at det ikke er plass til Filippo Pozzato foran årets utgave. Katjusja-rytteren vant sin første etappeseier i rittet på den 12. etappen i fjorårets ritt.

Les også: Giret streiket, følgebilen punkterte

Han har hatt en svært tung vårsesong og måtte blant annet bryte Paris-Roubaix etter flere uhell. I sin blogg hos cyclingnews.com skrev Pozzato før sesongen at han gledet seg fælt til denne sykkelsesongen. Etter en blytung klassikersesong, kan det imidlertid vært lurt å gi 29-åringen litt mer hvile og heller satse på at han kan gjøre en jobb under sommerens Tour de France.

Pozzato er for øvrig satt opp på Katusja-laget foran firedagersrittet i Dunkerque mellom 4.-8.mai.

Her er Katjusjas oppstilling til Giro d'Italia: Joaquin Rodriguez, Daniel Moreno, Alberto Losada, Joan Horrach, Danilo Di Luca, Giampaolo Caruso, Aleksandr Kusjinskij, Pavel Brutt og Eduard Vorganov.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre