Gå til sidens hovedinnhold

Vraket til OL-sprinten: - Trodde jeg var klar

Finn Hågen Krogh skuffet over OL-varkingen.

Finn Hågen Krogh er vraket fra Norges lag til tirsdagens OL-sprint, selv om han rett etter NM fikk beskjed om at han skulle gå sprinten.

- Jeg ble overrasket. Jeg trodde jeg var klar og er naturligvis veldig skuffet, sa Krogh onsdag kveld til Altaposten.

Han ble slått ut i kvalifiseringen i sprintrennet i Toblach i helgen. Der skapte Ola Vigen Hattestad trøbbel for landslagsledelsen ved å vinne hele rennet. Egentlig sto den siste plassen på OL-laget mellom ham og Petter Northug.

- Hadde jeg visst ...
Eirik Brandsdal, Anders Gløersen og Finn Hågen Krogh fikk klarsignal for sprinten etter NM. I stedet er det Brandsdal, Gløersen, Hattestad og Northug som får gå OL-sprinten.

- Hadde jeg visst at jeg måtte gjøre det bra i Toblach så ville det sett annerledes ut. Synd jeg ikke visste det, sier Krogh til Altaposten.

Alle hans forberedelser var rettet inn mot sprinten i Sotsji-OL tirsdag. Nå tviler han på om han får gå noe renn i OL.

Krevende
Petter Northug var et nesten udiskutabelt valg, mens Brandsdal, Gløersen og Hattestad alle har vunnet sprintrenn i verdenscupen denne sesongen. Det har ikke Krogh.

- Vi har hatt et krevende uttak, sier sprinttrener Arild Monsen i en pressemelding.

- Petter Northug er den løperen som har hatt minst resultatkrav mot seg i forbindelse med uttaket. Petter har en resultat-CV som ingen kan måle seg med, han er i form og har den kapasiteten som skal til for å kjempe om sprintgullet.

Altså sto det til slutt mellom Hattestad og Krogh.

- Etter helgens resultater i Toblach mener vi at Ola Vigen Hattestad er nærmere å vinne OL-sprinten enn hva Finn Hågen Krogh er, utdyper Monsen. (©NTB)

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken