RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vraket til Sanremo

Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kurt Asle Arvesen mister «vårens vakreste ritt».

- Jeg har hatt noen lange dager her i Tirreno-Adriatico. Det har vært et hardt, men fint comeback hittil. Nå trenger jeg hvile, så det blir ikke noe Milano-Sanremo på meg, skriver Arvesen på Twitter.

35-åringen brakk kragebeinet under Qatar rundt i starten av februar, og gjorde comeback nøyaktig én måned senere. Nå ønsker ledelsen i Team Sky å prioritere andre ryttere foran helgas storritt i Milano:

- Jeg kunne godt tenkt meg å kjøre, men jeg har full forståelse for avgjørelsen. Hadde det vært plass, ville jeg kjørt - men vi har et såpass sterkt lag at det er nok av andre kandidater som aspirerer, sier Kurt Asle Arvesen til Nettavisen.

Greg Henderson er mannen som får sjansen i nordmannens fravær. Den tidligere Columbia-rytteren kjørte Paris-Nice forrige uke.

Belgiske ritt
For Arvesens del venter en ukes trening etter at hardhausen avslutter Tirreno-Adriatico tirsdag. Deretter vender han fokus mot Dwars door Vlaanderen (24. mars), E3 Prijs Vlaanderen (27. mars) og Gent-Wevelgem (28. mars).

- Hvordan har kroppen fungert etter kragebeinsbruddet i Doha?

- Det har godt bedre enn jeg hadde forventet. Bortsett fra sju kilometer lagtempo i Qatar, er jo dette mitt første løp denne sesongen. Det er alltid tøft å starte sesongen, og det blir spesielt tøft etter en slik skade. De andre rytterne har naturlig nok mer fart i føttene, enn meg - men jeg kjenner i hvert fall ikke noe til skaden, sier Arvesen.

Nedtur for Team Sky
For Team Sky har ikke rittet vært noen umiddelbar suksess. Sammenlagtfavoritt Thomas Lövkvist gikk på en smell opp den siste stigningen søndag, og tapte hele fem minutter i sammendraget. Dermed ligger faktisk Juan Antonio Flecha (17.-plass, 1,27 bak) og Edvald Boasson Hagen (34.-plass, 3,19 bak) best plassert av Sky-rytterne.

Arvesen lover likevel at Edvald skal få en billig reise under mandagens etappe mellom Montecosaro og Macerata.

- Det er viktig at han ikke skviser seg tom i et ritt som dette. Det er mye bedre å ta det rolig i dag, og heller peile seg inn på en topp 3-plassering i Milano-Sanremo. Edvald er tre minutter bak i sammendraget, så det er urealistisk for ham å klatre mye høyere på sammenlagtlista.

I stedet ser seieren ut til å stå mellom italienerne Michele Scarponi (Androni Giocattoli) og Stefano Garzelli (Acqua & Sapone). Men Tirreno-Adriatico er fremdeles en svært åpen affære når det gjenstår to etapper av ferden mellom Tyrrenerhavet og Adriaterhavet.

Her er Nettavisens sykkelseksjon!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere