Vraket Tippeliga-ess

Lyns Odion Ighalo er ute av Nigerias OL-tropp.

24.06.08 08:39

Lyns 19-åring var av mange regnet som et soleklart valg i den nigerianske bruttotroppen til OL i Beijing. Nå har han imidlertid fått beskjed om at han ikke er tatt ut i den 34 mann store troppen.

I stedet er faktisk Odd-spilleren Bentley kommet med i troppen.

- Odion kom ikke med i bruttotroppen, men Bentley fra Odd kom med. Bentley tok imidlertid ikke Odions plass. Hvis Bentley kommer til OL så er han tiltenkt en plass som kantspiller, sier spillernes agent, Atta Aneke, til Nettavisen.

Les Ighalo-portrettet:Trosset pappa, ble stjerne

- Er Ighalo skuffet?

- Det kom overraskende på, men han tar det egentlig med fatning. Nå kan han i stedet konsentrere seg fullt og helt om Lyn, sier Aneke.

Ighalo har kun startet to kamper for Lyn denne sesongen, men har seks som innbytter og står med fire seriemål. Søndag scoret han igjen da Lyn spilte 1-1 borte mot Fredrikstad i en treningskamp. Til helga høståpner så Ighalo og Lyn med hjemmekamp mot Viking.

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

OK med OL-spiller også
I Lyn er man ikke nødvendigvis bare overbegeistret for at Ighalo blir hjemme.

- Det hadde vært alright å ha med en Lyn-spiller i OL også - hvis vi tenker på lang sikt. Det hadde vært positivt for gutten selv også. Nigeria er jo også et lag som har mulighet til å gå et stykke i OL, sier trener Henning Berg.

Nigerias bruttotropp på 34 mann (skal altså slankes) består av stjerner som Edu (Hoffenheim), Victor Anichebe (Everton), Peter Odemwingie (Lokomotiv Moskva), Vincent Enyeama (Hapoel Tel-Aviv), Taye Taiwo (Marseille), Ikechukwu Uche (Getafe), Danny Shittu (Watford) og Emmanuel Sarki (tidligere Lyn, nå Westerlo).

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!
Fotballgal? Prøv dette spillet!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag