Onsdag var det klart for 36 år gamle Vincenzo Montellas ilddåp som Roma-trener, etter at Claudio Ranieri ga seg ved sjefsroret i hovedstadsklubben etter det pinlige 3-4-tapet for Genoa sist søndag.

Og «det lille flyet», som Montella kalles, overrasket alle ved å sette den største stjernen i klubben, kapteinen Francesco Totti, på benken i bortemøtet med Bologna.

Det viste seg imidlertid å være en genistrek: Roma tok i det minste alle tre poengene og sin første seier på seks kamper, og klatret opp på en sjetteplass på tabellen i Serie A.

Kampens eneste mål kom på overtid i første omgang, da Mirko Vucinic utnyttet en feil fra Bolognas forsvar, og sendte ballen videre til Daniele De Rossi.

Midtbanespilleren gjorde ingen feil, og la ballen i nettet bak vertenes keeper Emiliano Viviano.

Francesco Totti fikk for øvrig spille et drøyt kvarter mot slutten av matchen, uten at noe ble forandret i målprotokollen. John Arne Riise spilte hele kampen for gjestene fra hovedstaden.

På tross av seieren i hengekampen er det fortsatt langt fram til suksess for Roma.

Milan på tabelltopp er 13 poeng unna, mens fjerdeplassen som gir kvalifisering til Champions League foreløpig er okkupert av erkerivalene Lazio - seks poeng foran Roma.