Gå til sidens hovedinnhold

Vraket VIF - valgte TV 2

Onsdag får den tidligere VIF-treneren Petter Myhre sin ilddåp når han skal kommentere Wales-Norge for TV 2. Sjekk hva han sa til VIF-Martin.

(iBergen.no) Etter at Petter Myhre valgte å trekke seg som hovedtrener i Vålerenga i fjor sommer kom TV 2 på banen for å sikre seg hans tjenester.

Samtidig var det flere klubber i Adecco-ligaen som ønsket å ha Myhre som hovedtrener. Myhre kunne velge og vrake i tilbud og VIF-manager Martin Andresen hadde også en prat med den tidligere hovedtreneren. Myhre ble da forespeilet en rolle i trenerteamet.

Familiesituasjon
Myhre valgte imidlertid å takke høflig nei til Andresen og co. til fordel for å bli ekspertkommentator for TV 2.

- Det var totalpakken som avgjorde. Jeg hadde flere hensyn å ta, spesielt veide familiesituasjonen tungt. I seks år hadde jeg prioritert fotballen, noe som gikk ut over familien. Da TV 2 kom på banen var timingen rett og jeg følte meg veldig ønsket av dem. I tillegg var Vålerenga i en prosess som tok litt tid, mens jeg måtte ta en avgjørelse raskt. Derfor takket jeg nei til Vålerenga, sier Myhre til iBergen.no.

Så sent som i begynnelsen av november hadde han en prat med Vålerenga og selv om Andresens konsept virket interessant valgte han altså TV 2.

- Skulle jeg fortsatt å jobbe som trener hadde jeg måttet gått inn med hud og hår. Dette hadde jeg ikke samvittighet til overfor familien og sånn sett ble valget enkelt, sier Myhre.

- Veldig bra fagmann
Redaksjonssjef for sporten i TV 2 Vegard Jansen Hagen er meget fornøyd med å ha fått Myhre med i sitt team.

- Petter er rett og slett en veldig bra fagmann. Han er flink språklig og en veldig trivelig kar. Han passer godt inn i TV 2-teamet som skal formidle rundt 300 fotballkamper i 2008. Jeg er veldig glad for at han valgte oss, sier Jansen Hagen til iBergen.no.

Han er spesielt fornøyd med at TV 2 kuppet den tidligere VIF-treneren i hard konkurranse med andre fotballklubber.

- At han valgte oss sier litt om TV 2. Det viser at vi er konkurransedyktige og at dette er en trivelig plass å være. Det betyr også at folk tror på det vi driver med, slår Jansen Hagen fast.

Onsdag får Petter Myhre sin ilddåp fra kommentatorboksen når Norge møter Wales på bortebane. Etter flere kampers trening føler han seg klar for oppgaven.

- Jeg kommenterte alle kampene til de lagene som var i Brasil, i tillegg til noen Rosenborg-kamper og kamper fra Spania. Men dette var fra studio, det blir en annen opplevelse å sitte på aranaen når kamper går live. Oppgaven er å være ekspertkommentator og formidle de ulike hendelsene til folk på en faglig måte. Noen av oppgavene blir litt på samme måte som når man er fotballtrener, sier Myhre og legger til:

- Jeg føler meg klar, men det er alltid spennende med noe nytt, sier en spent Myhre.

Ny kommentatorduo
Onsdag skal Myhre være ekspertkommentator i tospann med Øyvind Alsaker. På sikt er planen at Myhre skal danne en duo sammen med Morten Langli, noe TV 2 håper vil bli en hit.

- Når vi skal formidle så mange fotballkamper er det viktig å ha mer enn ett godt team. Vi tror at det skal bli veldig bra med Petter og Morten. Vi satser på at de skal finne like gode relasjoner som Nils (Johan Semb) og Øyvind (Alsaker) har gjort, slår Jansen Hagen fast.

Selv om Myhre har lagt trenerkarrieren på is for en periode forteller han at han ikke ser bort fra at han kommer tilbake på sidelinjen.

- Ved å gjøre dette kan jeg utvikle meg som trener, jeg ser det ikke som noen ulempe for trenerkarrieren, snarere tvert imot. Jeg er nok ikke ferdig som fotballtrener, avslutter Myhre.

LES OGSÅ:
Semb sa nei til Martin

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser