RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vrakgods ødela VIF-festen

Foto: Jon Eeg / SCANPIX
Sist oppdatert:
ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Kenneth Høie (25) sto i veien for Vålerengas gullplaner med flere kjemperedninger. Neste år spiller Sogndal-keeperen i Tippeligaen – for Start.

VÅLERENGA – SOGNDAL 0-0: Da Vålerenga økte trykket mot Sogndal-målet utover i kampen, sto Høie som en Peter Schmeichel på sitt beste og leverte den ene klasseredningen etter den andre.

Mest imponerende var kanskje reaksjonsredningen fra Tom Henning Hovis nikk 20 minutter før slutt.

Kampfakta, spillerbørs og høydepunkter på web-TV

Min dag
– Enkelte dager tar du skudd som du egentlig ikke skal ta. En sånn dag hadde jeg i dag, sa Høie til TV 2 Nettavisen etter kampen.

Unggutten ble hentet fra reservebenken til 1. divisjonslaget Bryne etter at Terje Skjeldestad ble skadet tidligere i år. Etter et par kamper under pari, var Høie, opprinnelig Haugesund-gutt, langt over pari mot VIF.

Selv VIF-trener Kjetil Rekdal måtte gi Høie skryt:

– Sogndal-keeperen var knallgod i dag. Han hadde nok å gjøre og reddet laget fra tap. Vanligvis skal vi score på flere av mulighetene våre i dag, sa Rekdal.

Nedrykk uansett
– Dette gir oss en god følelse foran de to siste kampene, sa Høie.

Men det ene poenget laget fikk mot VIF betyr ingenting. Sogndal er nå klare for nedrykk. Høie er derimot klar for opprykk.

– Jeg har signert for Start og spiller for dem neste sesong, sa han.

Misbrukte sjanser
At Vålerenga ikke fikk ballen i mål skyldes ikke bare en god Høie. VIF vant sjansestatistikken 12-2, og flere av de misbrukte sjansene skyldtes udyktighet foran mål.

Som da Ardian Gashi skjøt i stolpen fra 7-8- meters hold. Som da Kjetil Wæhler steg til værs på en corner og nikket utenfor fra kloss hold. Og ikke minst som da Erik «Panzer» Hagen nikket over – helt upresset – fra bakerste stolpe i kampens 93. minutt.

– Vi skapte nok sjanser til å vinne kampen. Vi var uheldige og udyktige foran mål i dag, også jeg, sa Hagen til TV 2 Nettavisen etter kampen.

Dødt løp
Nå er det så godt som dødt løp mellom Vålerenga og Rosenborg foran de to siste serierundene. Lagene har lik målforskjell, men RBK leder med flere scorede mål.

– Det er fortsatt seks poeng å kjempe om. Kampen mot Ham-Kam neste runde blir den som kan avgjøre for oss, sa Hagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere