RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vrakgodset kan bli cupmester

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
Rune Skarsfjord har samlet en gjeng med vrakgods. Nå kan de bli cupmestere hele gjengen.

Se cupfinalen direkte på TV 2 Sumo fra kl. 13.00.

De har slitt benken i Tippeligaen. Nå har flere spillere fått en ny vår i Haugesund, og kan krone sesongen med cupfinale mot Lillestrøm.

Sjekk bare litt av historikken til sentrale Haugesund-spillere:

Stian Johnsen - lite eller ingen tillit i Aalesund og Fredrikstad
Jonas Johansen - lite eller ingen tillit i Tromsø.
Svein Tore Brandshaug - lite eller ingen tillit i Molde tidlig i karrieren, og også på slutten av Godset-tiden før han kom til Haugesund.
Dag Roar Ørsal - lite eller ingen tillit i Aalesund og Molde.
Tor Erik Moen - lite eller ingen tillit i Moss før han kom til Haugesund.

Haugesund-trener Rune Skarsfjord er glad han valgte å satse på spillere som de siste årene stort sett slet benken i sine Tippeliga-klubber.

- Vi hadde ikke penger til spillere. Derfor måtte jeg bruke kontaktene mine, og se på spillere som var ute av laget i sine klubber, forklarer Skarsfjord til Nettavisen.

Følg finalen direkte i vårt livesystem

- Tillit betyr alt
Haugesunds Svein Tore Brandshaug fikk lite spilletid i Strømsgodset i fjor. Han hyller trener Skarsfjords avgjørelse om å gi spillerne en ny sjanse i en ny klubb.

- Tillit har utrolig mye å si i fotball. Når du kommer til en klubb og en trener som vil satse på deg, stiger selvtilliten. Dette har utrolig mye å si, sier han til Nettavisen.

Han har fått med seg at flere spillere i Haugesund nærmest kan bli betegnet som vrakgods i Tippeligaen.

- Men det er veldig små marginer i fotball om du blir satset på eller ikke. Og jeg opplever det ofte som at trenere som har kjøpt nye spillere, forsvarer sine kjøp ved å bruke disse på bekostning av spillere som har vært lenge i klubben og er vel så gode, mener Brandshaug.

- Blir det en slags revansje at «vrakgodset» nå kan bli cupmestere?

- He, he. Revansje og revansje. Morsomt er det uansett, svarer Brandshaug og ler.

Taper aldri med Brandshaug
Den tidligere Molde, Ham-Kam og Strømsgodset-spilleren slet med skader i vårsesongen, men har levert fryktinngytende spill etter comebacket.

For Haugesund taper ikke med Brandshaug på banen. Han har spilt 13 kamper for Haugesund i år. Haugesund tapte den første. Etterpå har ikke Haugesund tapt med Brandshaug på banen.

- Jeg har gått skadet veldig mye i år, men det har gått bra når jeg er kommet tilbake, sier han beskjedent.

- Og ja, jeg har fått med meg at vi utenom den første kampen ikke har tapt med meg på banen. Den statistikken vil selvfølgelig satse på å opprettholde i søndagens cupfinale, fortsetter Brandshaug.

- Hvorfor har det gått så bra med deg på banen?

- Vel, jeg vet ikke. Men jeg er flink til å spille andre gode. Og så vil jeg si jeg har ro med ballen og en klok spillerforståelse, svarer Brandshaug på oppfordring om å skryte litt av seg selv.

- Må stoppe LSK på dødball
Den siste uken har Haugesund finsiktet Lillestrøm-kamper på video. Brandshaug er ikke i tvil om hva som blir den største utfordringen i søndagens cupfinale.

- Vi har sett dem på video, og det viktigste for oss blir å demme opp for dem på dødball. Det er først og fremst der Lillestrøm er farlige. De har mange fysisk, sterke spillere. Spillemessig er de ikke så gode. Så fremover på banen vil vi selvsagt fokusere på vårt eget spill, mener han.

- Og hvem vinner cupfinalen 2007?

- Haugesund vinner 2-1. Jeg scorer det ene målet, sier vrakgodset i Molde og Strømsgodset som nå altså kan bli cupmester.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere