RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Værgudene hans verste fiende

Sist oppdatert:
Sigurd Pettersen mener at været er Anders Jacobsens største fiende før avslutningen i Bischofshofen.

26-åringen var i akkurat samme posisjon som Jacobsen for tre år siden. Han ledet hoppuka før det aller siste rennet i Bischofshofen. Pettersen lyktes. Han vant i Bischofshofen, og tok hjem hele hoppuka.

Les også:Like talentfull som rørlegger

Tror på Jacobsen
Han tror Jacobsen har en meget god mulighet til å kopiere den prestasjonen.

- Ser man på resultatene de siste årene så har nordmennene stort sett gjort det bra i Bischofshofen. Det er å betrakte som en flygebakke, og passer oss bra. Så med mindre værgudene har lyst til å finne på noe så går nok dette bra, sier Pettersen til Nettavisen.

- Bra som i å vinne?

- Ja.

Men:

Ettersom Bischofshofen er en såkalt flygebakke betyr det også at den kan skille mye. Gregor Schlierenzauer tapte over 30 poeng til Jacobsen da han fikk dårlige forhold i Innsbruck. Bakken i Bischofshofen kan skille like mye – eller mer – hvis man misser eller blir tatt av værgudene.

- Ville du satt pengene på Jacobsen før det siste rennet?

- Det er klart – han kan misse han som alle andre han også. Men jeg ville nok satt pengene på ham, ja, sier Pettersen.

- Hvordan tror du han har det nå? Er han veldig nervøs?

- Når man ser hoppuka fra TV-stolen, i forhold til hvordan det er lagt opp med media, så virker det kanskje som om man går på nåler hele tiden. Men jeg husker for min egen del at jeg ikke gikk rundt og tenkte på hoppuka hele tiden. Selv om jeg ledet. Det går an å slappe av, sier Pettersen.

- Man er selvfølgelig også nervøs, men det er fordi man var i form og visste at man var kapabel til å prestere i den konkurransen som kom. Sånn sett var man naturlig spent. Sånn som jeg kjenner Anders, så tror jeg at han bare går rundt og gleder seg til å hoppe i Bischofshofen nå, fortsetter han.

- En inspirasjon
Pettersen kom selv ikke med i årets hoppuke, men trener hardt for å finne formen.

- Det er bare å la seg inspirere av det Anders har gjort. Når man ser at han hopper bakken ned, så vet man at det er standarden. Hopper man like langt som ham, også på trening, så vet man at det holder til gode resultater også i renn. Så er det bare å jobbe mot det, sier Pettersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere