RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vrien rebus i Drammen

Sist oppdatert:
Vi finner ingen hester vi tør stole på under kveldens spennende V5-omgang på 800-metersovalen.

Klikk her for Nettavisens V5-forslag

1 Weine i V5-finalen blir nok alenestreket på svært mange bonger når Drammen byr på en hyperinteressant rebus. Det er svært få sikre holdepunkter i de fire første avdelingene, og da blir nok mange kuponger pyramideformede, dvs mange til å begynne med og tynnere mot slutten. Weine har kommet fint tilbake etter lang pause, og jakter i kveld sin 10. seier i det som bare er 6-åringens fjortende start i karrieren. Mehla-traveren står til for å lede løpet svært lenge, men vi er ikke helt sikre på Moe Odin-sønnen over velvoksne 2500 meter - vi garderer på de to største forslagene.

Vi velger istedet å gå tynt i de to første avdelingene. To toppstammede damer blir mye betrodd i V5-innledningen, og 12 Wega Laylock og 5 Boggy Angelica skal sees med en flott sjanse. Vi synes dog 8 Laetitia November blir bortglemt - foreløpig streket på undet 20%. Søvik-traveren er bare tre år, men har allerede vist fine ting. Var syk sist, og vi tror ikke Genreral November-datteren er dårligere på kapasitet.

Pål Even-sønner gjør opp?
Et amatørløp møter oss i V5-2, og her har vi tatt et litt tøft valg og står på to 5-åringer etter den gode avlshingsten Pål Even. 6 Sarpsfoss har møtt gode hester og travet jevne fine løp. Siktet har vært rettet mot dette løpet, og hestens faste kusk både eier og trener hesten. Det er alltid en fordel å kjenne sin egen hest i slike type løp, og perfekt meldt i grunnlaget synes vi Nils Olav Holms gode traver skal ha en vettug sjanse. 7 Even Bajaz får unge lovende Dag-Sveinung Dalen i vogna, og det er ihvertfall ikke noe minus. Denne karen har virkelig imponert i ungdomsløpene denne sesongen, og vi blir ikke overrasket om han lurer "gamlingene" trill rundt i dag. Even Bajaz er dessuten rask i vei, og kan muligens kjempe om føringen, og da er sesongens tredje triumf svært nærliggende.

I V5-3 venter hele 30.000 til vinneren av DNT`s unghestserie, og her skjer utviklingen omtrent over natten. Med ni usikre kaldblodshester over tre distanser er det slett ikke lett å finne vinneren, og vi streker åtte hester på samtlige forslag.

Startrush?
Den som får teten ut av den første svingen i V5-4 sitter med gode kort på hånda. 5 Super Easy sikter mot Derbykval og har en relativt overkommelig oppgave på papiret, men vinnerviljen er ikke akkurat fremtredende. 3 Nemesis holder også meget god form, og fra et flott spor tror vi en ny seier er innen rekkevidde for Anderssen-traveren. Vi står på disse to på de to minste forslagene. 7 P.P. Lupin er kraftig på gang, og klaffer det fra et dårlig spor er dette løpets luring - streket på bare 16%. 11 Viva Yankee er en lørdagshest, men den startraske 5-åringen har tapt sportrekningen. Med Høitomt ved spakene er det dog dumt å droppe fjerdevalget fra bongene. Vi finner også plass til 4 Thorpey Boko som har riktige forutsetninger i kveld.

Dersom Weine skulle svikte kan det bli grådig fine penger på de med 5 rette - spesielt dersom ingen favoritter har innfridd tidligere på kvelden. 6 Donello er meget kapabel på sitt beste, og sist var Teigen-traveren tilbake i seiershumør. Er foreløpig et tredjevalg, men kun 1 av 10 bonger har markert for Lome Elden-sønnen. På det mellomste forslaget tar vi også med to sterke røde travere på 40 meter tillegg. 10 Hof Rauen (6%) er meget distansegynnet i kveld, men galoppskoene må være lagt igjen i stallen. 11 Elleville Villi har ikke vunnet på noen år, men nå er Tand Troll-sønnen i superform. Selvom grunnlagsbetingelsene er tøffe må vi bare streke for 4-prosenteren som virkelig vil lage liv i stua om han skulle skjære mållinjen først. På storbongen tar vi også med variable men kapable 3 Brazze Jahn samt seiershungrige 4 Flåli Lomen som dog møter tøffere motstand enn vanlig.

Ekspertforslag
Våre tre spilleforslag er denne gang på hhv 96, 384 og 1440 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere