RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vuelta-drømmen endte i mareritt for Dumoulin


VANT: Astanas Fabio Aru knuste Tom Domoulin i lørdagens etappe av Spania Rundt.
VANT: Astanas Fabio Aru knuste Tom Domoulin i lørdagens etappe av Spania Rundt. Foto: Spain (Reuters / NTB Scanpix)
Nederlenderen Tom Dumoulin var sjanseløs på å forsvare ledertrøya på den nest siste etappen i Vuelta a España lørdag. Han ble også kjørt ut av seierspallen.

Astana og lagkaptein Fabio Aru la en perfekt taktikk og knuste nederlenderen, som kjører for Giant-laget. 43 kilometer før mål var det slutt for Dumoulin. To rykk på den nest siste stigningen var nok til å flå ledertrøya av den 24-årige nederlenderen, som virkelig ga alt.

Aru viste styrke og hadde full kontroll mot slutten. Han står foran sin aller første Grand Tour-seier. Han må selvsagt fullføre den snaut 100 kilometer lange etappen til Madrid søndag, men innkasserte langt på vei tittelen etter lørdagens kraftprøve.

– Seieren kan jeg takke mine lagkamerater for. De har vært fenomenale gjennom hele rittet, sa Aru.

– Dario Cataldo, Mikel Landa og Luis León Sanchez har gitt alt for meg. Vi hadde våre problemer ved start, men vi har jobbet for å stå sammen.

Sjanseløs

Da Aru rykket, fikk han følge av ryttere som Rafal Majka (Tinkoff-Saxo), Joaquim Rodríguez (Katjusja), Nairo Quintana (Movistar) og klubbkameraten Mikel Landa i Astana, mens Dumoulins blikk begynte å flakke. Han var sjanseløs til å følge de hardeste utfordrerne.

De som fulgte Aru klarte å bli enige om et samarbeid, for alle hadde noe å kjøre for, og det gikk ut over Dumoulin.

– I morgen vil jeg igjen være stolt over det jeg har gjort i Vueltaen, men i dag er jeg bare skuffet. Tanken var tom, og jeg hadde ikke bein da Aru rykket, sa den 24-årige nederlenderen.

Plaza vant

Det var først og fremst kampen om sammenlagtseieren som ble ellevill på den nest siste Vuelta-etappen i år. Seieren på den 20. etappen gikk til Rubel Plaza. Han vant klart etter å ha kjørt imponerende sterkt på lørdagens etappe.

Lampre-rytteren vant en svært fortjent etappeseier etter å ha vært i utbrudd det meste av etappen lørdag. Han tok sin annen Vuelta-etappeseier, for han gikk også til topps på en etappe så langt tilbake som i 2005. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere