Årets Vuelta a España hadde bare fire etapper som endte med massespurt om seieren.

Det var et sjeldent lavt tall for treukersritt.

Til sammenligning hadde årets Tour de France ni etapper hvor spurterne gjorde opp om seieren.

- Vi elsker bakkeavslutninger
Rittdirektør for Spania rundt, Javier Guillén, forteller til velonews.com at han ikke har noen planer om å gi feltets raskeste ryttere flere muligheter neste år.

- Jeg skal ikke lyve til noen. Vi og fansen elsker elsker eksplosive bakkeavslutninger. Vi vil fortsette å legge dem til løypa, og vi kommer også til å lete etter bakker rittet aldri før har besøkt, sier Guillén til sykkelnettstedet.

Årets utgave av rittet ble en spektakulær affære der det bare skilte tre sekunder mellom Chris Horner og Vincenzo Nibali før den avgjørende fjelletappen opp Alto de L’Angliru nest siste dag.

Les også: Horner (41) slår 91 år gammel rekord

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tilpasser seg TV-tall
Der forsøkte Nibali flere ganger å riste den røde ledertrøya av Horners skuldrer, men amerikaneren kom tilbake gang på gang.

På de siste kilometerne avgjorde 41-åringen alt, og etter 21 etapper og 3359 kilometer skrev Horner sykkelhistorie i Madrids gater forrige søndag.

- Det var bra publikumsoppmøte på etappen til L’Angliru, og vi er fornøyde med mottakelsen årets ritt fikk. Det er viktig å engasjere folket, og det klarte vi, sier Guillén.

Rittdirektøren forklarer at andelen TV-seere som fulgte treukersrittet økte under årets Spania rundt sammenlignet med tidligere utgaver. Det tar Guillén som et tegn på at det er bakkeavslutninger og krevende etapper publikum vil se.

- Det er ikke det at vi ikke liker spurterne, men vi har lagd vår egen stil og personlighet. Den ønsker vi å holde oss til framover også.

Neste års Vuelta a España starter i Cádiz i Andalusia-regionen. Det er ventet at flere detaljer rundt rittet vil bli presentert i januar.