Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vuelta uten dopingkontroller

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Flere lag valgte å protestere mot rittarrangøren.

I disse dager foregår etapperittet Vuelta a Colombia i det søramerikanske landet. Men rittet er ikke helt som andre nasjonale sykkelritt.

Det har nemlig ikke blitt tatt en eneste dopingprøve hittil.

Årsaken er at antidopingkontrollen har blitt forsinket, og ikke er på plass før karavanen inntar Bogata foran torsdagens etappe.

Det falt ikke i god jord hos alle lagene. Blant dem var lagene Movistar, Colombia es Pasión og Boyacá Orgullo de América som valgte å protestere mot arrangøren foran mandagens etappe mellom La Estrella og Pereira. De likte dårlig at kontrollrutinene ser ut til å svikte fullstendig under de første fire dagene av rittet.

Utøverne trenger verken å bekymre seg for blod- eller urinprøver i dette tidsrommet. Det kolombianske sykkelforbundet benytter samtidig sjansen til å fraskrive seg alt ansvaret for den mildt sagt uheldige situasjonen:

- Vi har ingenting å gjøre i forhold til dette temaet. Det er det internasjonale antidopingbyrået (WADA) som er nødt til å sende ut vedkommende som skal stå for disse prøvene, og han ankommer ikke før på torsdag, uttaler forbundspresident Jorgé Ovidio González til avisen El Tiempo.

Selv om det er uhørt å arrangere et ritt av dette kaliberet uten dopingkontroller, fortsetter Vuelta a Colombia med uforminsket styrke onsdag.

Ettersom rittet strekker seg fra 12. til 26. juni, kan det jo være lurt å «bunkre opp» innen dopingkontrolløren ankommer mot slutten av uka.

Dersom noen skulle være interessert i det, kan vi fortelle at Julián Rodas fra Gobernación Indeportes Antioquia overtok ledelsen i rittet etter tirsdagens lagtempo.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!