RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Vuelta-vinner halverer lønnskravene

Sist oppdatert:
- Hvem vet, kanskje jeg jobber på 7-eleven neste sesong?

Chris Horner vant Vuelta Espana denne sesongen, men den 42-årige amerikaneren har ennå ikke klart å sikre seg proffkontrakt for kommende sesong. Lønnskravet har vært ankerpunktet for feilslåtte forhandlinger, men nå firer Horner på kravene.

- Jeg syns man er verdt halvannen million Euro når man har vunnet en Grand Tour, men det er selvfølgelig ikke det jeg krever nå, sier Horner i et intervju med VeloNews.

Halvert lønnskrav
Horner var egentlig med i planene til Fernando Alonsos sykkelprosjekt, bygd på restene av Euskatel-laget. Prosjektet ble likevel ikke noe av, og Horner måtte se seg om etter andre alternativer. Også Vacansoleil-laget fra verdenstursirkuset gikk dukken, som gjorde at resterende lag ikke lenger trengte å signere ryttere bare på grunn av mengden poeng. Horner har dermed måtte halvere lønnskravet.

- Alle vet nå at prisen har falt. Agenten min prøver nå på 750 000 Euro. Finner vi et lag med et program vi liker, er det fint. Og hvis vi til slutt må ta mindre tilbud, vel, på et tidspunkt må vi vel bare sende mail til lagene å skrive «gi oss et tilbud». Det er sånn sykkelsporten er, sier Horner.

Til tross for arbeidsledigheten, ser amerikaneren galgenhumoristisk på fremtiden.

- Hvem vet, kanskje jeg søker jobb hos 7-eleven. Jeg er også over 40 år, kanskje jeg kan begynne å kjøre løp i veteranklassen. Vinne VM for veteraner. Vi får se, sier Horner.

«Love over gold»
Horner har kjørt for en lang rekke lag i løpet av karrieren. Han startet på FDJ-laget i 97. Etter to år i Europa flyttet han tilbake til statene og gjorde stor suksess på den langt mindre anerkjente amerikanske sykkelscenen. Etter en 8. Plass på tampen av 2004-sesongen, var Horner i 2005 tilbake i «det gode selskap». Han har kjørt seg sakte, men sikkert, opp i sykkelverdenen siden den gang, og i høst nådde han foreløpig toppen da han vant Vuelta Espana med Radioshack-laget.

- Det er bare tre grunner for å signere med et lag. Penger, kjærlighet eller begge deler. Man må betale regningene, så det økonomiske er viktig. Men jeg håper å finne et lag med mye kjærlighet i tillegg, et lag som gir meg løpene jeg vil kjøre. Jeg kunne tenke meg å kjøre Giroen og Vueltaen neste år, og finner jeg eksempelvis et prokontinentallag som kjøre på det nivået, ville det vært ideelt. Jeg tror jeg enten kan vinne Giroen eller doble i Vueltaen, sier Horner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere