RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vukicevic endte sist i EM

SIST: Vladimir Vukicevic endte sist i sitt heat under runde 1 på 110 meter hekk på Letzigrund Stadion i Zurich.
SIST: Vladimir Vukicevic endte sist i sitt heat under runde 1 på 110 meter hekk på Letzigrund Stadion i Zurich. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Sjekk siste nytt fra EM i friidrett her.

ZÜRICH (NTB): Vladimir Vukicevic var raskest i starten, men kom sist i mål på 13,97 i sitt forsøksheat på 110 meter hekk i friidretts-EM onsdag.

Det hadde sin forklaring. Han har i hele sommer slitt med en betennelse under den ene foten. Det er akkurat den samme skaden som 400 meter hekk-løperen Øyvind Kjerpeset har slitt med.

Først etter oppvarmingen bestemte Vukicevic seg for å stille opp. Da hadde han også fått i seg smertestillende medisiner.

- Starten var riktignok bra, men jeg skjønte fort at dette ikke ville bli noe bra løp. Oppladningen til dette mesterskapet har langt fra vært den beste, og det har også gått ut over selvtilliten, sa Vukicevic.

De tre beste i hvert heat og fire beste tider for øvrig tok seg til semifinale, og med 8.-plass i 1. heat var nordmannen ute av diskusjonen allerede før noen av de tre siste heatene var avviklet. Han endte på delt 27.-plass blant de 30 som fikk plassering.

Nå gjenstår bare NM på Jessheim neste helg før han gir seg for sesongen.

Utslått tross årsbeste for Svortevik

Historien gjentok seg for Vilde Jakobsen Svortevik (20). Det holder ikke helt inn på 400 meter hekk i friidretts-EM.

SKUFFET: Vilde Jakobsen Svortevik.


Onsdag ble det sisteplass i heatet på 58,26 under kvalifiseringen i Zürich. Det hjalp lite at det ble årsbeste.

- Jeg har slitt med det samme i hele år, jeg holder ikke helt inn. Jeg blir sliten og stivner over de to siste hekkene. Det samme har skjedd før i år også. Det er selvsagt bittert, men jeg får ta med meg årsbeste som et pluss, sa Svortevik.

Om to uker er hun tilbake i Zürich. Hun er med i et løp under Diamond League-stevnet i byen. 

Dropper 10.000 meter

Sondre Nordstad Moen har besluttet å trekke seg fra EM-finalen på 10.000 meter onsdag kveld, melder Norges Friidrettsforbund på Twitter.

- Sondre stiller ikke til start på kveldens 10.000 meter. Han begrunner det med at kroppen ikke kjennes bra nok for en EM-finale, skriver forbundet.

Dermed blir Marius Øyre Vedvik eneste norske deltaker i feltet. 

FORNØYD: Tikjemper Lars Vikan Rise var fornøyd med høydekonkurransen i tikamp.


Rise tapte terreng

Etter å ha klatret til 13.-plass i tikampen tirsdag, falt Lars Vikan Rise tilbake til 19.-plass etter de to første øvelsene onsdag.

Rise endte sist på 110 meter hekk med 15,74 og hadde bare 17. beste resultat i diskos med 41,57. Dermed falt han nedover på listen.

Rise har ikke sin styrke i sprint, og han var nest sist av 25 deltakere etter åpningsøvelsen 100 meter tirsdag. Halvveis i tikampen hadde han klatret til 13.-plass etter gode prestasjoner i høyde, lengde og kule, men etter sisteplassen på 110 meter hekk falt han ned til 18.-plass. Han falt ytterligere en plass etter diskos.

Etter sju av ti øvelser leder tyske Kai Kazmirek med 6193 poeng. Rise har 5518 poeng.

Senere onsdag avvikles stav og spyd før tikampen avsluttes med 1500 meter.

Tysse trosset alle smerter

- Det var deilig å få til et så bra løp etter alle problemene og lite trening, sa Erik Tysse (33) etter 9.-plassen på 20 kilometer kappgang i friidretts-EM onsdag.

Norna-Salhus-løperen kom i mål på tiden 1.22.19 og var 2.35 minutter bak den spanske vinneren Miguel Angel López i regnværet midt i sentrum av Zürich.

Vinnertiden var rask, og Tysse lå stort sett plassert mellom 10 og 13 gjennom det aller meste av løpet.

- Jeg jobbet hardt hele veien og gikk mitt eget løp. Jeg jobbet knallhardt de siste fem kilometerne og bestemte meg for å ta spanjolen (Luis Alberto Amezcua) inn mot mål. Det klarte jeg, sa Tysse til NTB.

Mjåland videre
Trine Mjåland avsluttet sterkt til 2.02,62 på 800 meter og tok seg til EM-semifinale på tid.

Mjåland endte på 4.-plass i sitt heat og var ikke blant de tre som tok seg direkte videre. Hun måtte vente seg gjennom de to siste heatene før hun kunne juble for plass i torsdagens semifinale i friidretts-EM.

Ut over de tre beste i hvert av de fire heatene tok fire løpere seg videre på tid. Mjåland hadde tredje beste tid av løperne «på vent» da hun kom i mål. 3. heat var et lureløp der vinnertiden var 2.03,80, mens de fire første i 4. heat løp raskere enn Mjåland. Dermed kom hun så vidt med til semifinale som siste løper på tid.

Hedda Hynne var også med på 800 meter. Hun endte på 6.- og sisteplass i sitt heat med 2.05,08 og var aldri med i kampen om å gå videre.

Raskest i kvalifiseringen løp britiske Alison Leonard med 2.01,47. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere