Vukicevic får ikke fortsette

Foto: Per-Kristian Eriksen / Scanpix

Treneren får ikke fornyet sin kontrakt med friidrettsforbundet.

28.01.13 21:45

Antidoping Norge konkluderte mandag med at Petar Vukicevic (56) ikke vil bli tiltalt etter de omstridte e-postene.

Likevel velger Norges Friidrettsforbund ikke å reengasjere treneren som fagansvarlig i forbundet.

-Selv om Antidoping Norge har henlagt saken, så har de uttalt at de ikke har funnet grunnlag for at e-postene er manipulerte. Innholdet i disse e-postene er ikke forenlig med våre verdier, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen.

Hekketrenerens kontrakt gikk ut 31. desember.

I en pressemelding som kom tidligere mandag forklarte Antidoping Norge hvorfor saken mot Vukicevic henlegges.

- Det er gjennom undersøkelsene ikke funnet grunnlag for forhold innenfor foreldelsesfristen som innebærer brudd på dopingbestemmelsene. Påtalenemnden har ikke funnet grunnlag for at e-postene er manipulerte, men tar ikke standpunkt til om det er begått brudd på bestemmelsene om doping på grunn av foreldelsen, skriver Antidoping Norge i en pressemelding.

- Påtalenemnden i Antidoping Norge henlegger saken da det ikke er funnet bevis for forhold som innebærer brudd på bestemmelsene innenfor foreldelsesfristen, skriver de i konklusjonen.

Friidrettsforbundet har tidligere signalisert at Vukicevic uansett er ferdig som trener.

Vukicevic-saken startet da Dagbladet avslørte da at den profilerte friidrettstreneren hadde spurt kollegaen Srdjan Djordjevic om forbudte stoffer.

Turid Syftestad, Petar Vukicevic' ekskone, kontaktet Antidoping Norge med e-postene allerede i 2011. Saken ble da henlagt fordi påtalenemda mente den var foreldet.

Etter at e-postene ble kjent gjennom pressen, bestemte Antidoping Norge seg for å gjenoppta saken i november.

Petar Vukicevic mener deler av e-postene er forfalsket av Syftestad, noe friidrettstrenerens ekskone benekter.

Foto: Bjørklund Eirik (Aftenposten)

Fakta om Vukicevic-saken:

* 12. november: Dagbladet publiserte saken om Petar Vukicevics e-postkommunikasjon med sin serbiske legevenn, der friidrettstreneren, blant annet, spurte om forhold rundt forbudte stoffer.

* 15. november: Norges Friidrettsforbund (NFIF) kalte Petar Vukicevic hjem fra en treningssamling i Sør-Afrika for å få trenerens forklaring i saken. Samtidig ba forbundet Antidoping Norge (ADN) om å gjenoppta granskningen av e-postsaken, som ADN henla i fjor.

* 17. november: Dagbladet gjenga oversettelser av flere eposter sendt mellom Petar Vukicevic og hans serbiske legevenn Srdjan Djordjevic. Vukicevic hevdet via sin advokat at epostene er manipulert.

* 19. november: Vukicevics ekskone, Turid Syftestad, var i samtaler med Antidoping Norge og skal ha navngitt to konkrete utøvere i forbindelse med saken. Samtidig bekjentgjorde NFIF i en pressemelding at Petar Vukicevic var permittert fra trenerjobben i forbundet som følge av anklagene.

* 20. november: Vukicevic-familiens tidligere lege, Seyed Hosseini, hevdet i et Dagbladet-intervju at han var mannen som testet hormonverdier på en kvinnelig friidrettsutøver under Petar Vukicevic i 2002 og 2003, slik det er beskrevet i epostene. Petar Vukicevic uttalte seg første gang offentlig og bedyret sin uskyld i saken.

* 22. november: Petar Vukicevic var i samtaler med Antidoping Norge.

* 23. november: Vukicevics advokat klaget Dagbladet inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) etter publisering av en 2011-video der Vukicevic innrømmet å ha spurt en trenervenn om doping.

* 27. november: Søsknene Christina og Vladimir Vukicevic gikk på en pressekonferanse ut med full støtte til faren Petar, la all skyld i saken over på moren og kalte det hele en tragisk familiesak.

* 29. november: Tidligere friidrettsutøver Einar Inge Aasen hevdet han i 2001 hadde samtaler om dopingbruk med Petar Vukicevic. Friidrettspresident Svein Arne Hansen sa at dersom beskyldningene stemmer, kan ikke forbundet reengasjere Petar Vukicevic som trener.

* 28. januar: Påtalenemda i Antidoping Norge henla saken mot Vukicevic. De mener den er foreldet og har ikke funnet grunnlag for at det har skjedd brudd på antidopingbestemmelsene innenfor foreldelsesfristen.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.