RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vukicevic fikk ikke medhold

Foto: Erichsen, Jarl Fr./Scanpix
Klagde Dagbladet inn for PFU er dopingsaken.

Friidrettstrener Petar Vukicevic klage på Dagbladet nådde ikke fram i Pressens Faglige Utvalg (PFU).

PFU trengte ikke lang tid på å slutte seg til sekretariatets innstilling i klagesaken mellom Vukicevic og Dagbladet. Klagen gjaldt et videoopptak og en serie artikler i Dagbladet i november 2012. Bakgrunnen var uttalelser og påstander om at friidrettstreneren via eposter til en serbisk kontakt skal ha forhørt seg om forbudte stoffer.

Vukicevic anførte at dekningen var basert på kun én kilde og innebar en forhåndsdom om dopingbruk som det ikke fantes grunnlag for.

I sitt tilsvar avviste Dagbladet klagen og poengterte at redaksjonen var seg bevisst at dekningen måtte oppleves som belastende for Vukicevic og hans nærmeste.

I sin konklusjon peker PFU på at det inngår i pressens samfunnsoppdrag å stille spørsmål for å avdekke eventuelle kritikkverdige forhold. Det mener utvalget at Dagbladet har gjort i den omtalte saken.

- I norsk presse er det stor takhøyde i meningsjournalistikken og dermed rom for sterke synspunkter og spisse formuleringer, heter det i uttalelsen.

Etter utvalgets mening framstår avisens kildearbeid som grundig. PFU noterer seg at Dagbladet har tilstrebet å gi klagers syn god plass i dekningen.

Vukicevic argumenterte også om at dekningen innebar en forhåndsdømming av ham, men PFU innvender at det i dette tilfellet ikke handler om kriminalstoff. Utvalget mener at Dagbladet har satt søkelys på klagerens holdning til doping i idretten, uten å felle noen dom om at han har gjort noe som bryter med idrettens eller andre regelverk, heter det.

PFU kan heller ikke se at noe skulle tilsi at Dagbladets kommentator var inhabil og derfor ikke kunne skrive de påklagede kommentarene.

- Dagbladet har ikke brutt god presseskikk på noen av de innklagede punktene, konkluderer PFU. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere