RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vukicevic innrømmer dopingsamtale

Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Topptrener Petar Vukicevic skal ha forhørt seg om veksthormoner og dopingtester.

Friidrettstreneren Petar Vukicevic, som blant annet trener Vladimir Vukicevic og Christina Vukicevic, innrømmer overfor Dagbladet å ha forhørt seg om forbudte stoffer.

Den profilerte treneren skal ifølge avisen ha kontaktet en annen profilert trener og diskutert veksthormon, dopingtester og testosteronplaster i perioden 2001 til 2003. Dagbladet har fått innsyn i e-postene som ble sendt fra adressen vukicevic@online.no, som på den tiden ble disponert av Vukicevic og hans daværende kone.

- Spurt om ting
«Jeg har et spørsmål angående veksthormon.», heter det i en e-post sendt fra Vukicevic til den europeiske topptreneren i 2002.

- Jeg har en kamerat som også er en kjent trener. Jeg har spurt ham om enkelte ting. Jeg husker ikke helt nå, men jeg vet at det var snakk om enten veksthormon eller testosteron, sier Vukicevic til Dagbladet.

Vukicevic sier videre at det er helt naturlig at trenere forhører seg om slike ting og garanterer at alle trenere i verden vet mye om veksthormoner, steroider og den slags.

Treneren legger imidlertid til at han er godt kjent med at dette er forbudte stoffer og omtaler det å bruke slike stoffer i Idretts-Norge som «selvmord».

- Er unaturlig
Toppidrettssjef Jarle Aambø reagerer på det Vukicevic innrømmer overfor Dagbladet og sier han allerede har tatt en prat med den profilerte treneren om dette.

- Det her er en helt unaturlig kommunikasjon, og er ukjent for oss. Det er ikke vanlig at trenere rådfører seg på denne måten, sier Aambø til Dagbladet.

Den profilerte treneren Vukicevic skal ha hatt samtaler med i 2001 til 2003 er også kontaktet av avisen, men ønsker ikke å snakke om samtalene med trenerkollegaen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere