*Nettavisen* Sport.

Vukicevic kommer hjem fra Sør-Afrika

Foto: Per-Kristian Eriksen / Scanpix

Må avbryte treningsleir for å forklare seg om dopingsaken.

15.11.12 17:24

Friidrettsforbundet har bedt Petar Vukicevic om å reise hjem fra treningsoppholdet i Sør-Afrika for å forklare seg i dopingsaken, som først ble omtalt i Dagbladet forrige uke.

- Vi ser så alvorlig på dette at vi har bedt Vukicevic komme hjem for å redegjøre for saken, sier friidretttspresident Svein Arne Hansen.

Det betyr at friidrettspresidenten har gjort helomvending. Tidligere denne uken uttalte han nemlig følgende til Nettavisen:

- Vi vurderer ikke situasjonen så alvorlig at det det blir aktuelt å be ham reise hjem derfra, men vi vil ta en prat med ham når han returnerer om et par uker.

Vukicevic hevder sin uskyld og mener at noen har manipulert og forfalsket e-postene. Han har likevel akseptert å komme hjem fra Sør-Afrika, ifølge VG Nett.

- Vi vil ha alle fakta på bordet i denne alvorlige saken, og vi vil selvsagt gi Vukicevic muligheten til å forklare seg, sier Hansen.

Petar Vukicevic sitt engasjement med Friidrettsforbundet utløper i desember 2012 dersom det ikke blir fornyet.

Torsdag uttalte den danske dopingeksperten Rasmus Damsgaard til Dagbladet at det som beskrives i e-postene er en form for doping ekspertmiljøene hører mange snakke om, men få er avslørt for.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.