*Nettavisen* Sport.

Vukicevic lett til finale

Foto: Tor Richardsen/SCANPIX

Og nå er hun storfavoritt til å sikre gullet.

Kaunas (ANB): Christina Vukicevic hadde ingen problemer med å ta seg videre til finalen på 100 meter hekk og er stor gullfavoritt.

Vukicevic var raskt ute fra startblokka og distanserte de andre utøverne i semifinalen på korthekken under U23-EM i litauiske Kaunas.

Hun ble klokket i mål på tiden 13,05.

– Jeg følte meg faktisk litt småkvalm før semifinalen, men jeg gikk greit til finalen og det var det som var jobben i dag, sier Vukicevic til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Storfavoritt
– Var det nervene som spilte deg et puss?

– Nei, nei. Jeg tror nok det var at jeg spiste litt for mye til lunsj og at den lå litt oppi halsen på meg. Dessuten sov jeg litt dårlig i natt. Det var altfor varmt og klamt, så jeg sovnet ikke før totida, og måtte opp før sju, sier hun.

Vukicevic er den store favoritten i feltet med en bestenotering på 12,74 satt i Hengelo tidligere i år. Ingen av de andre jentene har vært under 13-blank, men i semifinalen var det flere jenter som nærmet seg den norske eneren.

Under 13 i finalen?
Alina Talai fra Hviterussland noterte tiden 13,07 og hjemmefavoritten Sonata Tamosamoityte fikk 13,10.

Det bekymrer ikke Christina veldig.

– Jeg har bevist i år at jeg løper under 13-blank når jeg selv vil. Så jeg har mye mer å gå på enn det jeg har vist her i dag, sier hun.

Samtidig avslører hun at det store målet kommer senere i sommer.

– Jeg tar mesterskapet her som en gjennomkjøring mot Berlin senere i år. For to år siden var det U23-mesterskapet som var det store, og seniormesterskapet en læringsprosess. I år er det litt motsatt, sier den sjarmerende hekkeløperen.

To andre norske deltakere var også på startstreken. De ble begge slått ut. Marie Hagle ble nummer 20 med tiden 13,73 og Hege Vold snublet i siste hekk og fikk tiden 13,97. Hun ble nummer 26. Ingen deltok i semifinalen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.