*Nettavisen* Sport.

Vukicevic må trene seg selv

Foto: Solum, Stian Lysberg (NTB scanpix)

Christina og Vladimir Vukicevic får ikke ha faren som trener.

14.01.13 09:59

Antidoping Norge har fortsatt ikke konkludert i den saken som dukket opp i fjor høst, der noen mailer som dukket opp, skulle vise at Vukicevic hadde sendt spørsmål til en serbisk legevenn om forbudte stoffer og bruk av dopingmidler.

De to søsknene er tilknyttet klubben Vidar i Oslo, og Vidar-leder Oskar Petter Jensrud bekrefter overfor VG at de to hekkløperne, som er på norgestoppen i sine øvelser, i øyeblikket trener seg selv.

- Dersom ikke denne saken hadde dukket opp, ville nok Petar Vukicevic hatt ansvaret for treningen, for han har vært en dyktig trener. Uten denne saken ville det vært naturlig at han hadde fortsatt som trener både for utøvere fra Vidar og fra andre klubber, mener Jensrud.

Han forteller at pappa Vukicevic hadde et engasjement med Vidar som løp til oktober i fjor, men dette er ikke fornyet. Det er heller ikke engasjementet Vukicevic hadde med Norges Friidrettsforbund, et engasjement som ble avsluttet 31. desember.

Generalsekretær Kjetil Hildeskor i friidrettsforbundet sier at forbundet har bedt Vukicevic ikke trene noen så lenge saken pågår. Han sier også at, selv om klubbene er selvstendige enheter, så retter de seg etter forbundets anbefalinger i denne saken, og det betyr at heller ingen klubber bruker Petar Vukicevic som trener i øyeblikket.

Vidar-leder Jensrud sier at det ikke er uvanlig at både Christina og Vladimir Vukicevic styrer sin egen trening, som de gjør i øyeblikket, men han legger til at Vidar har trenerressurser som raskt kan hjelpe de to hekkløperne dersom det skulle være behov for det.

Foreløpig er det ikke 100 prosent avklart om de to korthekkløperne satser på innendørssesongen i år. Der er høydepunktet EM i Göteborg, hvor Christina har en bronsemedalje å forsvare fra to år tilbake. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.