RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vukicevic mener han ble presset ut

Foto: Erichsen, Jarl Fr./Scanpix
Sist oppdatert:
Føler han ble renvasket etter henleggelse.

Petar Vukicevic føler seg presset ut fra trenerjobbene både i friidrettsforbundet og i Vidar. Han mener også han blir satt i gapestokk.

- Jeg mener at det som skjedde i går (mandag) renvasker meg fra de beskyldningene som har vært rettet mot meg, men jeg får likevel ikke fortsette i trenerjobbene, sier Vukicevic til NTB.

Påtalenemnda i Norges Idrettsforbund (NIF) valgte å henlegge saken mot Vukicevic på grunn av foreldelsesfristen, men ordlyden både til påtalenemndas leder, Anstein Gjengedal, og den pressemeldingen Antidoping Norge sendte ut, var formet slik at det fortsatt vil hvile en viss mistanke mot Vukicevic i denne saken.

- De som har behandlet saken har vært under et voldsomt press, og de har valgt sine konklusjonen ut fra det. De kan selvsagt ikke bevise at epostene ikke har vært manipulert, for de har jo bare hatt papirkopier å forholde seg til. Jeg kan heller ikke bevise noe, for jeg har heller ingen elektronisk dokumentasjon, understreker Vukicevic overfor NTB.

Maktesløs
Peter Vukicevic må bare leve med at kontrakten hans verken med friidrettsforbundet, der han var treneransvarlig for hekkløperne, eller med Sportsklubben Vidar ikke blir fornyet.

Men han sier at han ikke har noen planer om å trekke seg fra jobben som personlig trener for barna sine, Christina og Vladimir.

- Jeg kan ikke gjøre noe overfor friidrettsforbundet, men jeg konstaterer at de trekker seg unna og setter meg i gapestokken. Det kommer nok av det enorme presset forbundet har vært utsatt for i denne saken, sier Vukicevic.

I Sportsklubben Vidar bekrefter styreleder Oskar-Petter Jensrud overfor Aftenposten at den kontrakten klubben hadde med Vukicevic ikke blir fornyet, men det vil ikke få noen konsekvenser for trenerjobben han vil gjøre for barna sine.

- Svekket rettssikkerhet
Petar Vukicevic fikk beskjeden om avgjørelsen i saken mot ham mandag kveld. Nå vil han sette seg ned sammen med advokaten sin og se hva han eventuelt kan gjøre, men trolig er ikke det stort.

- Jeg ser vel på denne saken som over for meg nå, og jeg konstaterer at ingen har funnet noe på meg som tilsier at jeg har vært innblandet i noe som har med doping å gjøre de siste åtte årene.

- Men idretten er på mange måter veldig rar, for jeg blir overlatt til meg selv og må bevise min egen uskyld. Det er ikke lett. Det er så å si umulig, for å se det slik, sier Vukicevic.

Nå velger han å se framover.

- Saken er henlagt, og jeg må gå videre med livet mitt. Det har vært en voldsomt tøff tid, men nå går jeg videre, først og fremst som trener for Vladimir og Christina. Det kan ingen nekte meg, sier Petar Vukicevic. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere