*Nettavisen* Sport.

Vukicevic satte nytt årsbeste med skade

Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Skadet seg under oppvarmingen, men trosset smerten.

20.06.10 19:48

Christina Vukicevic pådro seg en skade under oppvarmingen til søndagens 100 meter hekk i EM for landslag i Bergen.

22-åringen tråkket i et dreneringshull og vrikket foten, men til tross for skaden trosset hun smertene og deltok i løpet.

I finalen imponerte hun også og løp inn til en sterk tredjeplass. Hun satte i tillegg personlig årsbeste med tiden 12,87.

- Har veldig vondt
Etterpå hadde hun det vondt.

- Jeg har veldig vondt. På en skala fra 1 til 10, der 10 er døden, vil jeg si at smertene mine er en 8-er, sier Vukicevic hun til NRK.

Etter løpet fikk hun umiddelbart en ispose rundt ankelen og skal til røntgen og nærmere undersøkelser så fort som mulig.

- Trist at slikt skjer, for hun er i en fenomenal form akkurat nå. Vi kan bare krysse fingrene for at hun er fort tilbake, sier pappa og trener Petar Vukicevic til friidrett.no.

Det er helt klart at Vukicevic ikke kommer til å delta i finske Kuortane neste helg, men hekkeyndlingen håper å være på løpebanen igjen til Diamond League-stevnet i Lausanne 8. juli.

Tatjana Dektjareva fra Russland vant løpet med tiden 12,68, mens Carolin Nytra fra Tyskland ble nummer to med 12,81.

Lillebror Vladimir Vukicevic løp for øvrig under herrenes 110 meter hekk søndag. Og selv om han endte sist i B-finalen forbedret han sin egen juniorrekord med tiden 14,13.

Stoppet Thorkildsen
Heller ikke Vukicevics kjæreste, spydkaster Andreas Throkildsen, hadde heller ingen maksdag under stevne på Fana Stadion.

Sørlendingen vartet opp med fire kast over 80 meter, og et lengstekast på 82,98 meter, men ble likevel slått av tyske Matthias De Zordo.

Tyskeren kastet sitt spyd 83,80 meter.

Thorkildsen pådro seg krampe under et stevne i New York forrige helg, noe som fortsatt plager ham til en viss grad.

- Det sier seg selv at jeg ikke er fornøyd med dette. Jeg fikk rett og slett ikke beina til å gå fort nok. Det var noe som bremset meg inn mot det siste steget, så problemet mitt her var av teknisk art, sier OL-mesteren om søndagens konkurranse til NTB.

Norge rykker ned
På 200 meter for kvinner skuffet Ezinne Okparaebo stort da hun endte nest sist i B-finalen. Det norske sprintesset løp inn til tiden 24,01 sekunder.

Langdistanseløper Karoline Bjerkeli Grøvdal sto for en av de bedre norske prestasjonene da hun ble nummer tre på 5000 meter med tiden 15,25,40.

Se alle resultatene her!

I sammendraget ligger Norge nest sist av samtlige 12 nasjoner med bare 175 poeng. Bare Finland er dårligere. Russland leder i sammendraget med 379, 5 poeng etter stevne i Bergen.

Dette betyr at det norske laget rykket ned til 1. divisjon.

Se sammenlagtstillingen her!

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.