*Nettavisen* Sport.

Vukicevic satte rekord

Foto: Adrian Dennis/AFP

Den norske hekkeyndlingen leverte et kanonløp i Frankrike.

06.03.10 11:20

Den norske hekkeløperen Christina Vukicevic løp inn til ny norsk rekord på 60 meter hekk seint fredag kveld. Rekorden ble satt i forsøksheatet under et stevne i Frankrike.

Den nye rekorden lyder på 7,93 sekunder. 22-åringen hadde også den gamle norske rekorden på 7,94 sekunder. Den ble satt i Florø så seint som 27. februar i år.

- Det begynner nesten å bli en vane med norske rekorder. Forsøket var helt fantastisk. Jeg startet fenomenalt, og for første gang ledet jeg over første hekk. Helt konge. Det var herlig å løpe, sier Vukicevic til NTB.

Den norske friidrettsjenta endte til slutt på en fin tredjeplass i konkurransen. Hun ble kun slått av cubanske Anay Tejeda og amerikanske Virginie Powell.

- Problemet i finalen var at jeg ikke startet så bra. Det var utrolig jevnt, og jeg tapte med ett hundredel, men vet at jeg kan kjempe med de beste, forteller hekkeløperen.

Med tiden 7.93 sekunder ligger hun nå på en 8. plass på verdensstatistikken. Canadiske Priscilla Lopes-Schliep har årsbeste i verden med 7.82 sekunder.

Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.