RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe (SCANPIX)

Vukicevic tok årets første seier

Sist oppdatert:
Og nå har Christina Vukicevic funnet godfølelsen.

KARLSTAD (ANB): To uker før hun skal i aksjon i EM i Barcelona har Christina Vukicevic funnet godfølelsen.

Den skal hun nå dyrke i tiden fram mot sesongens store høydepunkt – og hun håper å forsterke den torsdag i neste uke. Da blir det generalprøve i Monaco.

- Jeg fikk beskjed tidligere i dag om at jeg får være med i Diamond League-stevnet der 22. juli. Det gleder jeg meg virkelig til, sier Christina Vukicevic til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Det ble med andre ord en god dag for den 23-årige Follo-jenta. For etter gladbeskjeden fulgte hun opp med seier i Grand Prix-stevnet i Karlstad torsdag kveld.

Positiv opplevelse
Vinnertiden ble 12,99 i litt for sterk medvind. Den burde vært bedre, men det var viktigst for det norske EM-håpet å vinne. For hun beseiret både Vonette Dixon fra Jamaica og Aleesha Barber fra Trinidad og Tobago, som har henholdsvis 12,75 og 12,85 å vise til tidligere i år.

- Husk at dette var Christinas første seier i år. Hun fikk en positiv opplevelse, og det var viktig nå like oppunder EM. Nå ser situasjonen helt OK ut, fastslår pappa og trener Petar Vukicevic overfor ANB.

Tydelig glad og tilfreds – og ikke minst lettet – over at den trøblete situasjonen som oppsto under lag-EM i Bergen for en snau måned siden nå er historie.

Har blitt bedre i alt
Teknisk var løpet i Karlstad «helt greit», som både far og datter betegner det. Det betyr i klartekst at Christina har mer å gå på, og at hun må ha fokus på en del små justeringer den nærmeste tiden.

- Jeg har blitt bedre i alt denne sesongen. Nå gjelder det bare å få ut alt samtidig i løpet av 12-13 sekunder, smiler hun.

Starten satt som vanlig som den skulle. Den har hekkesprinteren terpet ekstra mye på i vinter. Nå har hun dessuten jobbet mye med finishen, blant annet ved å trene mye på overdistanse.

- Det ser ut til å ha hjulpet det også. Det var avslutningen som ga meg seieren her i Karlstad, fastslår Christina Vukicevic.

Medaljehåpet lever
Med 12,87 fra løpet der hun skadet seg i Bergen (!) er hun sjuende best i Europa i år. Med andre ord: Medaljehåpet i EM lever, til tross for en god del stang-ut hittil i sommer.

Men det forsikrer Christina at hun ikke ofrer en tanke.

- Det er alltid vanskelig å si noe om konkurranser på forhånd, ikke minst i en øvelse som hekk der det er så mye som kan skje. Du har jo 11 muligheter til å bomme, først starten og deretter 10 hekker. Derfor tar jeg mer enn noen andre ett løp om gangen, men håper selvsagt å komme til EM-finalen.

- Og er jeg først der, kan alt skje, sier Christina Vukicevic med et lurt smil.

Og med godfølelsen i kroppen.

(ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere