Day og gikk opp i ledelsen etter 2. dag av Mastersturneringen i Augusta fredag. Tiger Woods lever farlig og står i fare for å bli diskvalifisert.

Tiger Woods som har vunnet Masters hele fire ganger syntes å være i dytten og begynte å treffe med innspillene sine på den andre runden. Dette gjaldt helt fram til hull 15. Da traff han kanskje litt for godt. Ballen slo i stangen som sto i hullet, og spratt med voldsom kraft tilbake, før den trillet ut i vannet.

Sitt neste forsøk på hullet la han under en meter fra hullkanten slik at han tapte bare ett slag på «uhellet». Han klarte ikke flere birdier på runden, men tapte i stedet ytterligere ett slag da han feilbedømte avstanden inn mot det siste hullet.

Woods ligger tre slag bak lederen Day. Sist gang amerikaneren vant på Augusta var i 2005.

- Jeg gikk ned til droppeområdet, men det ville ikke være noe bra sted fordi det var vått. Jeg valgte å gå tilbake til dit jeg spilte fra, men gikk to meter lenger bak, forklarte Woods.

Uregelementert?
Det er dette som dommerne skal ta opp lørdag morgen, og vurdere om er ulovlig og kan gi disk.

Woods skal også ha skrevet feil på scorekortet sitt, og unnlatt å føre opp straffeslaget han fikk da han gikk i vannet.

- Hvis man skal være dønn firkantet på regelen, skal det være diskvalifisering når han også har skrevet feil på scorekortet. Det kommer an på hvor firkantet dommerne er på akkurat hvor han droppet ballen, sier Viasat-kommentator Fredrik C. Kracht til VG.

Day gikk sin runde på fire slag under par og blant andre fjorårsvinner Bubba Watson holdt pusten da den 25 år gamle australieren gikk ut på de to siste hullene sine.

14-åring klarte cuten
Med en birdie på hull 16 gikk Day seks slag under par. Dermed måtte Watson vente i spenning. Hadde Day gjort en ny birdie, hadde alle på +4 slag måttet si takk for seg. Day hadde nemlig gode muligheter til birdie på begge de siste hullene.

Fire over par lå også den 14 år gamle kineseren Guan Tianlang. Dermed ble han den yngste spilleren som har klart cuten i Masters.

Day ble toer i turneringen i 2011. (©NTB)