Vurderer å flytte Hammers

Foto: (Scanpix)

West Hams nye eier Eggert Magnusson vurderer å flytte klubben. Ikke til Island, men til Londons nye OL-stadion.

Magnussons konsortium er i ferd med å kjøpe opp den tradisjonsrike London-klubben. Etter at Hammers-styret sa ja til et bud på i underkant av én million kroner, gjenstår bare formalitetene før klubben er på islandske hender.

Magnusson, som i dag er president i Islands fotballforbund og styremedlem i Uefa, inntar selv vervet som styreleder i West Ham. Og allerede før overtakelsen er et faktum, innrømmer han at han vurderer muligheten for å flytte østkant-laget bort fra Upton Park.

Islendingen sier han ser på mulighetene for at laget kan spille sine hjemmekamper på London Olympic Stadium etter at London-lekene er ferdig i 2012. Den nye areaen, som skal ha en kapasitet på 80.000 tilskuere mot Uptons 35.000, ligger like i nærheten av dagens hjemmebane.

OL-arrangørene har allerede hatt uformelle møter med West Ham-ledelsen, men understreker at det er en forutsetning at anlegget fortsatt skal kunne brukes til friidrettstevner også etter en eventuell overdragelse.

- Når det gjelder lokaliseringen, kjøper vi det vi ser - og det er Upton Park. Men hvis det viser seg å være en mulighet for å diskutere en flytting til OL-stadion i fremtiden, vil vi gjerne se nærmere på det, sier Magnusson.

West Ham, som tradisjonelt har vært familieeid, er den sjette Premier League-klubben som overtas av utlendinger.

Magnusson beroliger imidlertid fansen med at han har planer om å viderføre klubbens tradisjoner. Dessuten lokker han med betydelige pengesummer til spillerkjøp i januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.