RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Jan Frode Andersen
Jan Frode Andersen Foto: Morten Holm/Scanpix

Vurderer å gi seg

Sist oppdatert:
- Norges tennisforbund har brutt avtalen vi hadde, sier Norges beste tennisspiller, Jan Frode Andersen. Nå vurderer han å legge opp.

Andersen er rangert som nummer 209 i verden, men har mål som er mye høyere enn det. Nå er han lei og frustrert. Han mener at Norges tennisforbund har sviktet ham.

- Da jeg vurderte å gi meg i fjor, fikk jeg en avtale som innebar at de skulle sponse trener for meg i ti uker av årets sesong. Jeg har fått hjelp til trener i tre uker, men får ikke mer. Det er ikke mer penger, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

- Jeg skrev en kontrakt med tennisforbundet på at jeg skal spille i Davis Cup. Jeg holder de avtalene jeg inngår. Jeg føler at de har brutt avtalen med meg. Frustrerende, legger han til.

Ikke samme forutsetninger

Andersen, som senest i juni vant en turnering i Tyskland, mener at han ikke får forberedt seg godt nok til at han skal klare å klatre på rankinglisten.

- Viljen til å satse er der, men det er svært frustrerende at jeg ikke får forberedt meg så godt som jeg kunne gjort med trener. Alle de 150 beste i verden har trener med seg, sier Andersen oppgitt.

- Vurderer du å gi deg?

- Ja, da jeg vurderte å gi meg i fjor var det fordi jeg følte at jeg ikke fikk satset som jeg ønsket. Tennisforbundet inngikk da avtalen om at de skulle hjelpe meg med trener i ti uker, og det var en av de viktigste grunnene til at jeg valgte å fortsette. Det er klart at når det ikke er oppfylt, så vurderer jeg å gi meg. Etter Davis Cup kommer jeg til å sette opp status, se på hva som har gått bra og dårlig, se hva jeg har tjent av penger og om det finnes andre alternativer som kanskje er bedre enn tennis, sier Andersen.

Tennisforbundet var lite snakkesalige da de ble konfrontert med saken tirsdag kveld.

- Jeg må snakke med Jan Frode. Dette er ikke helt realiteten. Noe mer enn det har jeg ikke lyst til å si, sier en ordknapp Jarle Aambø til TV 2 Nettavisen.

Dårlig trend

Andersen har nå tapt i 1. runde av de fire siste Challenger-turneringene han har deltatt i, og røk ut i 2. runde av US Open-kvalifiseringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere