RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Vurderer Royal League-hockey

Sist oppdatert:
Norge og Danmark ønsker en nordisk klubbturnering i ishockey. Dersom ideen får gjennomslag, kan den første pucken i ishockeyens Royal League droppes allerede i 2007.

Ideen ble fremmet på et nordisk ledermøte i København for halvannen uke siden, skriver Aftenposten. Aalborg-leder Ole Nielsen, mannen som kom opp med ideen, ser for seg en turnering med de fire beste lagene fra Danmark og Norge, samt fire av eliteserielagene i Sverige og Finland.

- Nå handler det om å finne sponsorer på tvers av landegrensene og en TV-stasjon som vil sende i alle landene. Jeg ser for meg at en Royal League-turnering vil være mulig fra 2007-sesongen, sier Danmarks Ishockey Unionsleder, Enver Hansen, til BT.

Landslagssjef Roy Johansen, ser svært positivt på ideen.

- Såfremt det er mulig, bør norske klubber spille internasjonale kamper. Tempoet er et helt annet, og spillerne vil ha godt av disse erfaringene, mener Johansen.

Tanken er at kampene skal spilles på sommeren mens klubbene har ferie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere