*Nettavisen* Sport.

Vurderer sensasjonelt comeback

Foto: Gregory Shamus (AFP)

NHL er eneste alternativ for den 47-årige målvaktslegenden.

27.05.12 23:36

Tidligere Detroit Red Wings-målvakt Dominik Hasek har lagt opp fire ganger, men ønsker seg nå tilbake til verdens beste ishockeyliga.

Tsjekkeren spilte sist for Spartak Moskva i 2011 i russiskbaserte KHL. Nå forteller den tsjekkiske avisen Denik Sport, gjengitt hos Hockeymagasinet, om målvaktens planer om en sensasjonell retur til det ypperste nivået i internasjonal ishockey.

Hasek skal ha vært i møter med ledere i flere NHL-klubber da han var i USA for å besøke sønnen på University of Michigan nylig.

- Agenten min vet hva jeg vil. Vi jobber for å få til noe, men jeg har ikke fått noe svar ennå, sier 47-åringen til Denik Sport.

- Jeg vet hvor jeg vil spille, men ønsker ikke å snakke om det. Jeg tror det er bedre å holde ting mellom de involverte partene.

Europa uaktuelt
Tampa Bay Lightning er sammen med Red Wings blant klubbene som hevdes å ha snakket med Hasek om et comeback.

Tsjekkeren vant Stanley Cup med sistnevnte lag i 2008 som 43-åring, men har ikke spilt i NHL siden. Han valgte å gi seg etter å ha mistet plassen som førstevalg til Chris Osgood.

Detroit har historisk sett ikke vært motvillige til å bruke aldrende spillere dersom de holder høyt nok nivå. Klubbens kaptein i den nylig avsluttede sesongen, svenske Nicklas Lidström (42), er ønsket med videre, men har foreløpig ikke bestemt seg om han fortsetter.

Hasek skal ha takket nei til alt annet enn henvendelser fra NHL.

- Jeg vet ikke noe om tilbudene fra Russland. Og for å være ærlig, så bryr jeg meg ikke. Jeg har fått mange tilbud fra europeiske toppklubber, men har takket nei til alle, avslører keeperlegenden.

HTML EMBED

Tredje eldst
Om vi skal tro Wikipedias liste over de eldste spillerne i NHLs grunnspillhistorie, blir Hasek den eldste burvokteren noensinne på nivået dersom han sikrer seg en avtale og får istid.

Hvis vi tar med utespillere også er det kun to andre Red Wings-legender, Gordie Howe og Chris Chelios, som har spilt i NHL i høyere alder. Men ingen av disse to avsluttet sine spillerkarrierer i «Hockeytown».

Howe, som ofte går under kallenavnet «Mr. Hockey» spilte sin siste NHL kamp for Hartford Whalers som 52-åring i 1980. Han skilte lag med Red Wings ni år tidligere. Chelios avsluttet sin tid som Detroit-back i 2009, men fikk sju kamper for Atlanta Thrashers den påfølgende sesongen i en alder av 48.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.