Det belgiske Quick Step-lagets Tour de France har tatt en trist retning. Foran starten på den syvende etappen teller skadelisten til teamlege Toon Cruyt seks mann.

Lagets tre største stjerner sliter med alvorlige skader. Tom Boonen, Sylvain Chavanel og Gert Steegmans er de som har størst problemer.

Boonen kom inn 13 minutter bak hovedfeltet på den femte etappen. På den sjette kom Chavanel og Steegmans inn 12 bak vinneren, Edvald Boasson Hagen.

Alle tre sliter med store smerter og i går måtte sportsdirektørene anstrenge seg for å overtale Chavanel og Steegmans til å ikke bryte etappen.

- Steegmans er den minst heldige. Det venstre håndleddet hans var veldig smertefullt og hovent i morges. Vi må se om han kan kontrollere sykkelen i dag. Han har mye tape rundt håndleddet og kan ikke røre det mye, forklarer lagets lege, Toon Cruyt.

- Chavanel har ikke brukket kragebeinet, men det er nok like smertefullt, fortsetter Cruyt.

Begge kunne brutt
Verken Chavanel eller Steegmans er videre lystige i sine uttalelser. Begge sliter fælt med sine skader og ser nok frem til hviledagen på mandag, hvis de fortsatt er med i løpet.

- Jeg er fortsatt med i rittet takket være mine sportsdirektører. Jeg stoppet opp under etappen, men de motiverte meg til å sykle videre ved å minne meg om at dette er Tour de France og at jeg bærer min nasjons symbol på skuldrene, uttalte Chavanel etter den etappen.

- Jeg vurderte å stå av sykkelen omtrent 80 ganger, forteller Steegmans om sin opplevelse.

- Det var ikke en morsom dag. Håndleddet mitt plager meg enormt. Det omtrent umulig å bremse, så jeg triller med, fortsetter Steegmans.

Lørdagens knallharde etappe til Super Besse-Sancy blir nok en prøvelse for den uheldige duoen. Det er bare å krysse fingrene for de to tapre syklistene.

- Ikke optimalt
Lagets største stjerne, Tom Boonen, var en slagen mann på den femte etappen. Men på den sjette var han langt bedre, selv om det selvfølgelig ikke er lett å spare krefter på de lengste etappen i Tour de France.

- Det var en hard dag. Det var definitivt ikke den beste etappen å samle krefter på. Regnet, vinden og kilometerne (den lengste etappen i Tour de France, vår anm.) gjorde det til et hardt ritt. Jeg gjorde mitt beste. Jeg følte konsekvensene av fallet, men jeg kom meg gjennom den vanskeligste tiden en rytter går gjennom etter et velt, oppsummerte Boonen etter etappen.

Boonen ville under normale omstendigheter hevde seg på fredagens spurtetappe til Châteauroux, men nå handler alt om å overleve for karen fra Belgia.

- Jeg tenker ikke på å stå av. Jeg prøver å tenke på andre ting, sier Tom Boonen.

---- Tour de France-quiz ----

Dagens spørsmål (8. juli) :

Hvilke ryttere kan være med å kjempe om den hvite trøyen i Tour de France?

1) Ryttere som veier under 65 kilo 2) Ryttere som er født i 1986 eller senere 3) Ryttere fra Europa

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: procycling.nos sykkeljakke.

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.