Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

WADA-avgjørelse om Russland 22. januar

Craig Reedie og WADA-styret skal 22. januar avgjøre om det russiske antidopingbyrået Rusada skal forbli inne i varmen. Foto: Jean-Christophe Bott, Keystone via AP / NTB scanpix
Craig Reedie og WADA-styret skal 22. januar avgjøre om det russiske antidopingbyrået Rusada skal forbli inne i varmen. Foto: Jean-Christophe Bott, Keystone via AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)
WADA-styret skal 22. januar avgjøre hvorvidt Russlands antidopingbyrå (Rusada) skal få bli inne i varmen dit russerne ble tatt inn igjen i september.

Det meldte Verdens antidopingbyrå lørdag på Twitter.

– Styret skal diskutere anbefalingene fra vår uavhengige komité for regeletterlevelse (CRC). Medlemmene har bedt om å få litt tid til å gå gjennom anbefalingene, som vil mottas senest 17. januar. WADA vil offentliggjøre styrets avgjørelse etter telefonmøtet 22. januar, står det.

Det er tidligere opplyst at CRC skal møtes for å diskutere saken mandag og tirsdag.

Rusada ble utestengt av WADA i 2016 etter at McLaren-rapporten dokumenterte omfattende statsstøttet dopingjuks i Russland. WADA måtte tåle kritikk fra mange hold da utestengelsen i september ble opphevet selv om ikke alle betingelsene var oppfylt.

En av dem var å gi WADA full tilgang til databasen i antidopinglaboratoriet i Moskva som var sentralt i det omfattende jukset. Det ble satt en frist ved nyttår for å gi slik tilgang, men den ble ikke overholdt på grunn av uenighet om utstyret som skulle brukes til innsamling av data.

Nå er WADA-eksperter på plass i Moskva, der de er i ferd med å hente ut data. Det ventes at dette vil kunne brukes i disiplinærsaker mot involverte utøvere og bakmenn i jukset.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!