RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

WADA avkrefter aldersregel som ville stoppet Helleland


Verdens Antidopingbyrå avviser at det innføres aldersrestriksjoner som ville stoppet Linda Hofstad Hellelands presidentkandidatur. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Verdens Antidopingbyrå avviser at det innføres aldersrestriksjoner som ville stoppet Linda Hofstad Hellelands presidentkandidatur. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Linda Hofstad Hellelands presidentkandidatur i Verdens Antidopingbyrå (WADA) kunne blitt stoppet av et minstealderforslag. Nå avviser WADA at reglene endres.

Fredag kveld nominerte regjeringen Hofstad Helleland som president i WADA. Barne- og likestillingsministeren er visepresident i byrået og manges foretrukne kandidat når britiske Craig Reedies takker for seg i 2019.

Det har derimot hersket tvil om 41-åringens muligheter til å stille som presidentkandidat. Ifølge rapportene skal det foreligge et forslag om å sette 45 år som minstealder for presidenten. Forslaget skulle diskuteres under et styremøte neste uke.

Etter Hofstads Hellelands kandidatur ble offentliggjort, har en WADA-talsmann annonsert at det ikke var noe slikt forslag til drøfting for hovedstyret. Det melder nyhetsbyrået DPA.

– WADA-reglene er klare. Det er ingen aldersrestriksjoner for presidentkandidater, og det vil ikke bli endret, sier talsmannen ifølge nyhetsbyrået.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere