RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

WADA fikk ikke teste russerne

Foto: Ørn Borgen / SCANPIX
Sist oppdatert:
Det internasjonale anti-doping-byrået (WADA) fikk ikke visum til Armenia før VM. Dermed ble heller ikke de russiske langrennsstjernene testet under VM-oppkjøringen.

Det russiske langrensslandslaget la treningsleiren før VM i Oberstdorf til Tsahkadsor, 2000 meter over havet i den armenske fjellheimen.

Gjennom hele 90-tallet trente russerne i høyden i Mellom-Europa, men i år fant de ut at de ville tilbake til sitt gamle treningsanlegg, som ble brukt i Sovjet-tiden på 60-, 70- og 80-tallet.

Etter den oppsiktsvekkende trippelseieren til de russiske kvinnene i Reit im Winkl siste helgen før VM og Julia Tsjepalovas seier på jaktstarten fredag, påstod Tsjepalova at hun ble testet av både WADA og det russiske anti-doping-byrået under samlingen i Armenia.

I dag skriver imidlertid Adresseavisen at WADA aldri kom seg til Armenia, og at Tsjepalovas påstander dermed ikke stemmer. Årsaken er at WADA-kontrollørene ikke fikk ordnet med visum.

Russerne ble imidlertid testet grundig i løpet av verdenscupstevnet i Reit im Winkel.

- Det har vært høy frekvens av testing under konkurransene i forkant av VM, sier FIS-lege og dopingjeger Inggard Lereim til Adresseavisen.

Alle prøvene er analysert, men Lereim vil ikke si noe verken om hvem som er testet eller om det er funnet unormale verdier.

- Det kan jeg ikke kommentere, sier han. Analyseresultatene foreligger først etter VM.

Følg dagens kvinnestafett direkte klokken 12.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere